Bursa Büyükşehir’den Çiftçiye Dev Destek: %50 Hibeli Fide ve Fidan Seferberliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma vizyonu doğrultusunda Bursa toprağının bereketini artırmaya devam ediyor.

Yerel ekonomiyi canlandırmak ve üreticinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Bursa’nın verimli toprakları yeni fidanlarla buluşuyor.


Dağ İlçelerinde Üretim Hamlesi: Orhaneli ve Keles’e Binlerce Fidan

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen projeyle, özellikle dağ ilçelerindeki üreticilere can suyu sağlandı. %50 hibe desteği ile sağlanan fide ve fidan dağıtımlarında rakamlar yüzleri güldürdü:

  • Orhaneli: ÇKS sistemine kayıtlı 62 çiftçiye; çilek, yaban mersini ve kızılcıktan oluşan toplam 8 bin 155 adet fidan teslim edildi.

  • Keles: 146 üreticiye; ahududu, çilek, yaban mersini ve kızılcık türlerinde toplam 18 bin 555 adet fide ve fidan ulaştırıldı.


Hedef: 934 Üreticiye 4.6 Milyon Liralık Katkı

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin sadece bu ilçelerle sınırlı kalmayacağını vurguladı. Bursa genelinde tarımsal üretimi standardize etmeyi ve kaliteyi artırmayı hedefleyen projenin genel tablosu ise şöyle:

  • Toplam Hedef: Bursa genelinde 934 üreticiye ulaşılması planlanıyor.

  • Dağıtım Miktarı: Proje sonunda toplam 83 bin 515 adet fide ve fidan toprakla buluşacak.

  • Ekonomik Destek: Üreticiye sunulan toplam destek miktarının 4 milyon 670 bin TL'yi bulması hedefleniyor.


Başkan Mustafa Bozbey’e Üreticiden Teşekkür

Maliyetlerin her geçen gün arttığı bir dönemde sağlanan bu desteğin çok kıymetli olduğunu ifade eden üreticiler, kaliteli üretim için bu tür projelerin hayati önem taşıdığını belirtti. Proje sayesinde daha verimli bir sezon geçireceklerini söyleyen çiftçiler, desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkürlerini iletti.