Bursa’da Kadın Emeği Meydana İndi: 'Meydan Kadınların' Pazarında Dayanışma Rüzgârı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal hayattaki varlığını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Meydan Kadınların’ projesiyle bir kez daha üreten kadınları Bursalılarla buluşturdu.

Güneşli bir kış gününde düzenlenen etkinlikte, kadınların el emeği göz nuru ürünleri büyük beğeni topladı.


Heykel Orhangazi Parkı’nda Dev Buluşma

Her ayın üçüncü pazar günü geleneksel olarak düzenlenen dayanışma pazarı, bu ay da kentin kalbi olan Heykel Orhangazi Parkı’nda kuruldu. Bursa genelinden 46 dernek ve kooperatifin katılımıyla gerçekleşen organizasyon, yerel üretimin ve kadın istihdamının en güzel örneklerini sergiledi.


El Emeği Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Bir Arada

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda, yöresel gıda ürünlerinden tekstile, el sanatlarından dekoratif objelere kadar geniş bir ürün yelpazesi satışa sunuldu. Dayanışma pazarının atmosferine renk katan sosyal etkinlikler sayesinde, Bursalılar hem alışveriş yaptı hem de keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Etkinliğin öne çıkan özellikleri:

  • Doğrudan Üreticiden: Vatandaşlar, kooperatifler aracılığıyla doğal ve kaliteli ürünlere aracısız ulaştı.

  • Ekonomik Destek: Kadınlar, evlerinde veya atölyelerinde ürettikleri ürünleri kazanca dönüştürme fırsatı buldu.

  • Sosyal Kaynaşma: Farklı mahallelerden gelen kadın dernekleri tecrübelerini paylaşma imkânı yakaladı.


Başkan Mustafa Bozbey’e "Kadın Emeği" Teşekkürü

Etkinlikte yer alan dernek ve kooperatif temsilcileri, kadın emeğinin bu denli görünür kılınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e kadın odaklı projeleri ve sağladığı pazar imkânı için teşekkür eden üreten kadınlar, bu tür etkinliklerin sürekliliğinin motivasyonlarını artırdığını ifade etti.