Özellikle Bursa’nın verimli tarım topraklarını koruma vizyonuyla hareket eden ekipler, mevzuata aykırı olarak inşa edilen devasa ticari yapıları birer birer ortadan kaldırıyor.
Ürünlü ve Alaaddinbey’de Kaçak Yapıya Geçit Yok
Nilüfer Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hem saha denetimleri hem de vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Ürünlü ve Alaaddinbey mahallelerinde tespit edilen kaçak depolara yönelik geniş kapsamlı bir yıkım operasyonu düzenlendi.
Operasyon kapsamında müdahale edilen noktalar:
-
Ürünlü Mahallesi: Tarım alanı üzerine inşa edilen, içerisinde çeşitli malzemelerin bulunduğu büyük bir depo, malzemelere zarar verilmeden titizlikle yıkıldı.
-
Alaaddinbey Mahallesi: Yine depo amaçlı inşa edilen 450 metrekarelik bir diğer kaçak yapı tamamen kullanılamaz hale getirildi.
Gerçekleştirilen bu operasyonla toplamda 2 bin 250 metrekarelik kaçak alan temizlenmiş oldu.
Geniş Güvenlik Önlemleri Altında Müdahale
Yıkım işlemleri sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına polis ve zabıta ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Tedbir amaçlı olarak bölgede sağlık ekipleri de hazır bulunduruldu. Yasal süreçleri tamamlanan kaçak yapıların yıkımı, iş makineleri eşliğinde kısa sürede tamamlandı.
Hedef: Sürdürülebilir Tarım ve Düzenli Kentleşme
Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılaşmanın sadece bir imar sorunu değil, aynı zamanda geleceğin gıda güvenliğini tehdit eden bir tarım arazisi katliamı olduğunun altını çiziyor. Belediye yetkilileri, özellikle sanayi ve depolama alanı adı altında tarım topraklarının işgal edilmesine asla müsaade edilmeyeceğini, denetimlerin kentin her noktasında aralıksız devam edeceğini vurguladı.