Yeniden Refah Partisi'nin Tarihi Kongresi: Fatih Erbakan'dan "Yapı Kayıt Mağduriyetini Çözeceğiz" Mesajı

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) düzenlediği 3. Olağan Kongre, yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşerek Türk siyasi tarihinin en kalabalık kongresi olma özelliğini taşıdı.

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, kongrede birçok önemli konuya değinirken, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Yapı Kayıt sorununa ilişkin net bir çözüm vaadinde bulundu.


Genel Başkan Erbakan'dan Barınma ve Yapı Kayıt Sorununa Çözüm Vaadi

Dr. Fatih Erbakan, kongrede yaptığı konuşmanın sonunda, barınma ve Yapı Kayıt Belgesi (İmar Barışı) mağduriyetlerine odaklandı.

  • Net Mesaj: Erbakan, bu konuda milyonları ilgilendiren sorunun çözümüne ilişkin kesin bir ifade kullandı: "Yapı Kayıt mağduriyetini biz çözeceğiz, iş başa düştü."

  • Gerekçe: Hem ekonomik kayıpların hem de sosyal mağduriyetlerin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Güven Vurgusu: Vatandaşın devlete olan güveninin ancak adil ve kapsayıcı bir düzenleme ile yeniden güçleneceğini dile getirdi.


Tarihi Katılım: Türk Siyasetinin En Kalabalık Kongresi

Yeniden Refah Partisi'nin kongresi, katılım sayısı ile siyasi tarihe geçti.

  • Katılım Sayısı: Yaklaşık 100 bin kişi.

  • Özellik: Türk siyasi tarihinin en kalabalık kongresi unvanını aldı.