Osmangazi'de Girişimci Kafası Söyleşileri: Gençlere İş Dünyası Tecrübeleri Aktarılıyor

Osmangazi Belediyesi, gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleme ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırma hedefiyle ‘Girişimci Kafası Söyleşileri’ programlarını sürdürüyor.

Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenen son etkinlikte, iş dünyasının önemli isimlerinden İğrek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, genç girişimcilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.


İş İnsanı Orhan İğrek'ten Gençlere Yol Haritası

Sosyolog Mürvet Özçelik Doğan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Orhan İğrek başarı yolculuğunun kritik noktalarını samimi bir dille anlattı.

  • Katılımcılar: İğrek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, Sosyolog Mürvet Özçelik Doğan (Moderatör), Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ersel Nallar ve genç girişimciler.

  • Yeni Nesil Rolü: Başarılı iş insanı, kendilerine düşen en önemli görevin gençleri motive etmek olduğunu vurguladı.

  • Liderlik Çağrısı: İğrek, gençlere "Biz figüran değil, ağabey olmalıyız" diyerek, coğrafyamızın komşularıyla beraber üretmek için çalışmanın gerekliliğini belirtti.

  • Çalışkanlık Mesajı: Kuşak çatışmaları söylemlerine değinerek "Z Kuşağı diye bir şey yok" iddiasında bulunan İğrek, sürekli değişimin doğanın bir parçası olduğunu ve "Bütün mesele çalışkan olmak" olduğunu ifade etti.


Hayatının Dönüm Noktası: "Cesur Bir Karar Verip Gemileri Yaktım"

Orhan İğrek, kariyerindeki en kritik kararı ve gençlere tavsiyesini paylaştı.

  • Büyük Hayal: İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazanmak.

  • Cesur Adım: "Orada bir buçuk yıl okuduktan sonra cesur bir karar verip gemileri yaktım ve Almanya’ya gittim. Orada kendimi buldum."

  • Mihenk Taşı: Bu kararın kendisi için çok önemli bir mihenk taşı olduğunu ve atılmasaydı büyük bir zaman kaybı yaşayacağını belirtti.

  • Gençlere Tavsiye: "Hayallerinizin peşinden gidin."