"Pedallar Dönüyor, İyilik Büyüyor" Bisiklet Turu Bursa'da Gerçekleşti

Bursa'da bu yıl 17.'si düzenlenen "Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu", farklı yaş gruplarından yaklaşık 800 bisiklet tutkununu bir araya getirdi.

"Pedallar dönüyor, iyilik büyüyor" temasıyla düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir ulaşımın önemi vurgulandı.


Yetkililerden Sağlıklı Yaşam ve Bisiklet Yolu Vurgusu

Turun başlangıç noktası olan Tophane Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapısı'nda konuşan Tophane Rotary Kulübü Dönem Başkanı Gülseren Karabulut, etkinliğin Dünya Motorsuz Taşıtlar Günü'ne denk geldiğini belirterek, temiz çevre ve sağlıklı yaşam için bisikletin önemine dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz ise bisiklet kullanımının artırılması gerektiğini ve Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet yollarını artırmaya devam edeceklerini söyledi.


Büyükşehir ve Diğer Belediyelerden Tam Destek

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve ilgili Kent Konseyleri destek verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, bisikleti yaşamın bir parçası haline getirmek için çalıştıklarını ve bu sayede karbon salımını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Konuşmaların ardından bisiklet severler, Tophane'den başlayıp Nilüfer ve Mudanya'ya uzanan keyifli bir tura çıktı.