Nilüfer'de 30 Ağustos Anlamlı Bir Söyleşiyle Kutlandı

Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, tarihin ve geleceğin buluştuğu özel bir söyleşi düzenledi.

"Milli Mücadele'den Cumhuriyet'e: Büyük Zafer'in Tarihsel Sorumluluğu" başlıklı etkinlik, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Söyleşide, tarihçi yazar Sinan Meydan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu'nun yanı sıra gazeteci ve yazarlar da yer aldı.


Büyük Zafer'in Anlamı ve Önemi Tartışıldı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleşen söyleşide, tarihçi Sinan Meydan 30 Ağustos'un önemini vurguladı. Meydan, Büyük Taarruz'un bir varlık-yokluk savaşı olduğunu ve özgürlüğün, bağımsızlığın bu zafere borçlu olunduğunu belirtti. "Atatürk'süz o zafer kutlanamaz" diyen Meydan, bu zaferin sadece Türk milleti için değil, tüm mazlum milletler için de bir örnek teşkil ettiğini söyledi.


Kadınların Rolü ve Geleceğe Umut Mesajları

Söyleşide, farklı konuşmacılar 30 Ağustos'a dair farklı perspektifler sundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, milli savunma sanayisinin önemine dikkat çekti. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu ise 30 Ağustos'un kadınların da dahil olduğu bir toplum zaferi olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın hakları konusundaki öncü rolüne değindi. Gazeteci Ersin Eroğlu, Büyük Zafer'in insanlara umutsuzluğa düşmemeyi öğrettiğini belirtti.

Etkinlik, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'in katılımcılara ve izleyicilere teşekkürleriyle sona erdi. Söyleşi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın da katılımıyla gerçekleşti.