Bursa, Karagöz Buluşması'yla Mizah ve Kültür Şöleni Yaşadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve UNIMA Türkiye iş birliğinde düzenlenen Türkiye Bursa Karagöz Buluşması, 3 gün boyunca binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Şehrin 7 farklı noktasında gerçekleştirilen etkinliklerde, gölge oyununun ustaları Karagöz’ün eşsiz mizahıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.


Bursa'nın Simgesi, Şehrin Dört Bir Yanında

Kentin kültürel mirasını yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, 21-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 45 usta ve 14 hayali, gölge ve ışığın masalsı buluşmasını perdeye yansıttı. Zindankapı, Karagöz Müzesi, Tarihi Pınarbaşı Parkı, Reşat Oyal Kültürparkı, Hüdavendigâr Kent Parkı, Temenyeri Parkı ve Teoman Özalp Parkı gibi şehrin simgeleşmiş noktalarında sahnelenen gösteriler, büyük ilgi gördü.


Karagöz, 7'den 70'e Herkesi Gülümsetti

Etkinlikler, her yaştan Bursalıya hitap etti. Çocuklar, Karagöz’ün esprili diliyle kahkahalara boğulurken, yetişkinler ise bu gösterilerle adeta çocukluklarına geri döndü. Vatandaşlar, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederek, bu tür kültürel etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulundu.