Bursa Barajlarında Su Seviyesi Düşüyor: Başkan Bozbey'den Acil Tasarruf Çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin içme suyunu sağlayan barajlardaki su seviyesinin kritik seviyelere düştüğünü açıkladı.

İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle barajlarda sadece 35 günlük su kaldığını belirten Başkan Bozbey, tüm Bursalılara suyu tasarruflu kullanmaları konusunda acil çağrıda bulundu.


1 Eylül'de Çınarcık Barajı'ndan Su Takviyesi Başlıyor

Başkan Bozbey, su sıkıntısının önüne geçmek için önemli bir projenin hayata geçirildiğini duyurdu. 1 Eylül'den itibaren, yeni inşa edilen bypass hattı sayesinde Çınarcık Barajı'ndan Doburca'daki tesise günlük 110 bin metreküp su aktarılacağını belirtti. Bu hattın vanasının Bursa Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte açılacağını söyleyen Bozbey, bu takviyenin su kesintisi olmadan süreci yönetmelerini sağlayacağını ifade etti.


"Tasarruf Riski Azaltacak"

Projeye rağmen tasarrufun önemine vurgu yapan Başkan Bozbey, "Bursalıları tasarrufa davet ediyorum. Bypass hattı ile birlikte su kesintisi olmaksızın bu süreci yönetmiş olacağız. Ama yine de Bursalılardan rica ediyorum. Bir müddet daha tasarrufu elden bırakmayalım" dedi. Bilim insanlarının kuraklık ve yüksek sıcaklık uyarıları doğrultusunda bu hattın çalışmalarına yılın başından itibaren başladıklarını da ekledi.