EMED-FED'den Emeklilere Bayram İkramiyesi Çağrısı: "İkramiye Bir Tam Maaş Olmalı!"

Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu (EMED-FED) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaklaşan bayram öncesinde emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, bayram ikramiyelerinin bir maaş tutarında olması gerektiğini vurguladı.

Özüpak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişte çalışanlara yılda 3-4 ikramiye verildiğini hatırlatarak, "Büyüklerimizden öyle bildik. İkramiye bir tam maaş olurdu. Çalışanlaraysa yılda 3-4 ikramiye veren iş yerleri vardı. Hem de o zaman evlerde buzdolabı bile yoktu ya hani!" ifadelerini kullandı.

"İktidar Sermayeye Değil, Millete Çalışmalı"

Özüpak, mevcut ekonomik koşullarda emeklilerin geçim mücadelesi verdiğini belirterek, iktidarın sermaye yerine millet için çalışması gerektiğini ifade etti. "İktidar sermayeye değil millet için çalışmalı. Derdimiz geçim" dedi.

Ayrıca, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine de tepki gösteren Özüpak, bu verilerin hayatın gerçeklerini yansıtmadığını belirtti. "Enflasyonun gerçeği buz gibi çarşı pazarda, yalan ve düzmece olanı ise TÜİK’in dilinde" diyerek, resmi kurumların kamuoyunu yanıltan verilerle algı yönetimi yaptığını vurguladı.

"Bu Adaletsizlik Bitmeli! Derdimiz Geçim!"

Emeklilere yapılan yüzde 25’lik maaş zammının yetersiz olduğunu ve 7.500 TL’lik maaşın sosyal yardım düzeyinde kaldığını belirten Özüpak, ülkedeki ekonomik adaletsizliklere karşı sert eleştirilerde bulundu. "Fedakârlık gerekince biz; tasarruf gerekirse yine biz. Bazen yük oluyoruz, bazen enflasyonun sebebi ilan ediliyoruz. Ama sıra size gelince itibardan tasarruf olmuyor. Akıl dışı ekonomi yönetiminin faturası da bize. Bu adaletsizlik bitmeli! Derdimiz geçim!" ifadelerini kullandı.

Özüpak, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir ücret düzeyi talep ettiğini belirterek, "Biz artık görmezden gelinmek istemiyoruz. Bizim derdimiz geçim. Bu sese kulak verilsin" çağrısında bulundu.