Tuzla Kampüsü'ndeki Bekir Okan Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görkemli gece, iş, bürokrasi ve akademi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.
Bekir Okan'dan Hayat, İş ve Üniversite Serüveni
34 kişilik Symphostory Orkestrası'nın sahne aldığı gecede, İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, açılış konuşmasında 75 yıllık hayat hikayesini ve 55 yılını adadığı iş dünyasındaki kilometre taşlarını paylaştı. Okan, tüm bu birikimle ülkenin gençlerine, sanayi ve iş dünyasında edindiği uluslararası tecrübeyi aktarmak amacıyla "İş Yaşamına En Yakın Üniversite" sloganıyla kurdukları İstanbul Okan Üniversitesi'nin, 25 yılda pek çok ilke imza attığını belirtti. Bu yıl ile birlikte toplamda 60 bin mezunu iş hayatına uğurlamış olacaklarının altını çizdi.
Miami'de Yükselen Gurur: Okan Tower
Bekir Okan, iş dünyasındaki uluslararası başarılarına da değindi. Miami'de inşa ettiği Okan Tower'ın, Amerika'nın en yüksek 7. binası olacağını vurguladı. Toplam 70 katta 320 odalı Hilton oteli, 9 kat otopark, 4 kat ofis ve 400 dairenin yer alacağı projenin, tepesinde Türk bayrağını dalgalandıracak olmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Üniversitede Yeni Dönem: Başkanlık Kızı Işıl Okan Gülen'de
Gecenin en dikkat çekici anlarından biri, Bekir Okan'ın Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini, üniversitede 20 yıldır birlikte çalıştığı kızı Işıl Okan Gülen'e bıraktığını açıklaması oldu. Bekir Okan, bundan sonra Onursal Başkan olarak üniversiteye katkı sunmaya devam edecek.
Yeni görevi hakkında konuşan Işıl Okan Gülen, Bekir Bey'in vizyonunu, çalışma azmini ve hayat enerjisini kutladıklarını belirterek, kendisinden devraldığı bu önemli görevde, üniversiteyi ve hastaneleri İstanbul Okan Üniversitesi ailesiyle birlikte çok daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi. Ulusal ve uluslararası arenada bilime, sanata, akademiye katkı sağlarken ülkenin aydınlık geleceğini yetiştirmeyi sürdüreceklerini ifade eden Gülen, Bekir Bey'in her zaman arkalarında olduğunu bilmenin ve vizyonundan ışık almanın kendilerine güç vereceğini vurguladı.
Binali Yıldırım'dan Bekir Okan'a Saygı
Gecede bulunan Eski Başbakan Binali Yıldırım, Bekir Okan'a Erzincanlı bakır ustaları tarafından yapılan bir portresini takdim etti. Konuşmasına Bekir Okan ile paylaştığı ortak bir acıdan bahsederek başlayan Yıldırım, Bekir Okan'ın "sıfırdan başlayıp bugünlere gelmiş bir başarı öyküsü" yazdığını belirtti. Yalnızca Türkiye'de değil, bağımsızlığını kazanan Türk Cumhuriyetleri'nde de kalkınma çabalarına büyük katkılar sağladığını söyleyen Yıldırım, şimdi Miami'de 70 katlı ve tepesinde Türk bayrağı dalgalanan Okan Tower'ı inşa ettiğini hatırlattı. İş insanı olmanın ve zenginliğin büyüsüne kapılmadan, tevazusunu hiç kaybetmeden bugünlere geldiğini ve aynı çizgide yürümeye devam ettiğini vurgulayarak Bekir Okan'a olan saygısını dile getirdi.