Bursa'da Muhalefetten İş Birliği Sinyali: YRP, Gelecek ve DEVA İl Başkanları Bir Araya Geldi

Bursa siyasetinde önemli bir buluşma gerçekleşti.

Kısa süre önce Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Kaygusuz'u, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Fuat Kadıoğlu ve DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Tayfun Öztürk makamında ziyaret etti. Bu ziyaret, Bursa'nın geleceği ve şehirdeki sorunlara çözüm üretme noktasında muhalefet partileri arasında potansiyel ortak hareket etme niyetinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yeni YRP İl Başkanına "Hayırlı Olsun" Ziyareti

Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarette, Gelecek Partisi İl Başkanı Fuat Kadıoğlu ve DEVA Partisi İl Başkanı Tayfun Öztürk, YRP Bursa İl Başkanlığı görevine getirilen Mehmet Kaygusuz'a yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret sırasında, Bursa'nın güncel durumu ve şehirdeki siyasi gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

YRP Lideri Kaygusuz'dan Bursa ve Büyükşehir Belediyesi Eleştirisi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Kaygusuz, Bursa'nın kazanımları ve refahı için muhalefet partilerinin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı. 4 dönem sonra el değiştiren büyükşehir belediyesi yönetimini yakından takip ettiklerini belirten Kaygusuz, "3,5 milyon Bursalı’nın beklentilerinin karşılanmadığını üzülerek görüyoruz. Bozbey sadece seçilmiş bir avuç azınlığa değil, 3,5 milyon Bursalı’ya hizmet etmeli" sözleriyle mevcut büyükşehir yönetimini eleştirdi.

Gelecek Partisi'nden Beklentiler Karşılanmadı Vurgusu

Gelecek Partisi İl Başkanı Fuat Kadıoğlu da ziyarette yaptığı açıklamada, Bursa için bir hayalleri olduğunu ve bu hayali gerçekleştirmek için şehri "santim santim dolaşarak eksiklikleri not aldıklarını" söyledi. Kadıoğlu, kendilerinin de diğer Bursalılar gibi mevcut büyükşehir yönetiminden bekledikleri gayreti henüz göremediklerini ifade ederek, beklentilerin henüz karşılanmadığının altını çizdi.

DEVA Partisi'nden Net Mesaj: Kazanımlar İçin Yoldayız

DEVA Partisi İl Başkanı Tayfun Öztürk ise, muhalefetin bir araya gelmesinin sadece eleştirmek amacını taşımadığını net bir dille belirtti. Öztürk, "Bizler demir yumruğumuzu masaya, tüm Bursalıların kazanımlarını koruyabilmek adına çıktık yola" dedi. Eleştirilerinin sadece mevcut büyükşehir yönetimiyle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Öztürk, "Hükümet ve AK Parti de yanlış yapsa, onların hükmündeki belediyeler bu yanlışa paydaş da olsa, biz yine haykırırız" şeklinde konuştu. Bitmeyen devlet yatırımları gibi şehir gündemindeki diğer önemli konuların da takipçisi olduklarını belirten Öztürk, "Günü geldiğinde 23 yıllık iktidara gereken cevabı veririz" diyerek kapsamlı bir muhalefet duruşunu ortaya koydu.

Bursa'nın Geleceği İçin Ortak Muhalefet Vizyonu Sinyali

YRP, Gelecek ve DEVA Partisi il başkanlarının bu buluşması, Bursa siyasetinde muhalefetin şehir sorunlarına çözüm üretme ve vatandaşların beklentilerini karşılama noktasında ortak bir vizyon etrafında birleşme ve potansiyel iş birlikleri geliştirme niyetinin somut bir işareti olarak değerlendirildi. Ziyaret, gelecek dönemde Bursa'da muhalefet kanadındaki siyasi gelişmelere dair sinyaller verdi.