Osmangazi Belediyesi'nin 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması Sonuçlandı: Ödüller Gala Gecesinde Sahiplerini Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez ‘Adı Kısa Hikayesi Uzun’ temasıyla düzenlenen 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması, yoğun ilgi gören başvuruların ardından dereceye giren isimlerin açıklandığı gala gecesi ile sona erdi.

Yarışmada kazananlar, Bursa’nın simge mekanlarından Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde düzenlenen görkemli törenle ödüllerini aldı.

"Adı Kısa Hikayesi Uzun" Temalı Yarışmaya Rekor Başvuru

Sinema dünyasına yeni yetenekler kazandırmayı hedefleyen 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması, daha ilk yılında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Kurmaca, belgesel ve animasyon türlerinde yarışan filmler için 149 yerli ve 24 yabancı olmak üzere toplam 173 film başvuru yaptı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yarışmacılar eserleriyle bu uluslararası platformda yer aldı.

Başvurular Değerlendirildi, 14 Film Finale Kaldı

Başvuran 173 film, ön jüri üyelerinin iki aşamalı titiz değerlendirmesi sonucunda 14 eser finale kaldı. Finale kalan 14 kısa film, kendi alanlarında uzman isimlerden oluşan ana jüri üyeleri tarafından detaylıca incelendi. Jüri Üyesi Prof. Dr. Dilek Tunalı, gelen filmlerin tamamının yüksek nitelikli ve kaliteli olduğunu belirterek, seçim yapmakta çok zorlandıklarını ifade etti.

İşte 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması Kazananları

Ana jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren isimler ve eserleri şöyle sıralandı:

  • Birincilik (50.000 TL): Yakup Tekintangaç - ‘Mori’
  • İkincilik (40.000 TL): Ahmet Sami Kuriş - ‘Doğudan Gelenler’
  • Üçüncülük (30.000 TL): Ali Rıza Bayazıt - ‘Teamül’
  • Mansiyon Ödülleri: Muhammet Emin Altunkaynak - ‘Çekiliş’, Burkay Doğan - ‘Dinlenmeyenler’.
  • Jüri Özel Ödülü: Filistinli Yönetmen Abdullah Harun İlhan - ‘Özgür Kelimeler Gazzeli Bir Şair’.

Gala Gecesi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde Düzenlendi

Yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi, ev sahibi Osmangazi Belediyesi tarafından Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin etkileyici atmosferinde gerçekleştirildi. Geceye, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gala gecesinin onur konukları ise Filistinli Yönetmen Nevres Ebu Salih ve Türk sinemasının usta oyuncusu Halil Ergün oldu. Usta oyuncu Halil Ergün, gecede sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Usta Oyuncu Halil Ergün'e 'Emek Onur' Ödülü

Gecenin en özel anlarından biri, Türk sinemasına uzun yıllar hizmet etmiş usta oyuncu Halil Ergün'e 'emek onur' ödülü takdim edilmesiydi. Ödülünü alırken konuşma yapan Halil Ergün, sanatın profesyonel yüzüyle ilk kez Bursa’da tanıştığını ifade ederek, aldığı ödülün kendisi için çok değerli olduğunu ve bu ödülü Bursa’da almanın bu değeri daha da artırdığını söyledi. Gözlerinin yaşardığını belirterek, kendisini bu ödüle layık gören Osmangazi Belediyesi’ne ve gecede emeği geçenlere teşekkür etti. Dereceye giren eser sahiplerini de tebrik etti.

Protokol ve Ödül Sahiplerinden Anlamlı Mesajlar

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, yarışmanın ilk kez düzenlenmesine rağmen gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yarışmanın Osmangazi için çok değerli ve önemli olduğunu vurgulayarak, belediyenin sanat alanında da lokomotif olmak istediğini ifade etti. Halil Ergün’ün katılımlarının kendilerini onurlandırdığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Filistinli Yönetmen Nevres Ebu Salih, sinemanın kendileri için Özgür Filistin adına büyük bir imkan sunduğunu, sanatın ruhu özgürleştirdiğini söyledi.

Birincilik ödülünü kazanan Yönetmen Yakup Tekintangaç, ödüllendirilmenin gelecek projeler için motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, yarışmanın ilk parçası olmanın kıymetli olduğunu söyledi. Yarışmanın adı gibi kök salıp nice kısa filmi barındırmasını diledi ve kısa filme verdikleri değerden dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kazanan Filmler Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde İzlenebilecek

  1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler, gala gecesinin ardından sanatseverler tarafından Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde izleme imkanı bulacak. Bu, ödüllü filmleri geniş kitlelerle buluşturma adına önemli bir adım.