Prof. Dr. Ünal'dan Dünya Aşı Haftası'nda Yaşam Boyu Bağışıklama Vurgusu

Her yıl Nisan ayının son haftası dünya genelinde kutlanan Dünya Aşı Haftası, aşıların bireylerin korunmasındaki kritik rolünü ve önemini bir kez daha gündeme taşıyor.

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, bu özel hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşam boyu bağışıklamanın sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve toplum sağlığını korumak için vazgeçilmez olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Ünal, aşılamanın yalnızca çocukluk çağıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, her yaş grubunda hastalıklara karşı korunmak için aşıların hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

"Bağışıklama Yaşamın Her Evresinde Önemli"

Prof. Dr. Ünal, bağışıklamanın sadece çocukluk dönemine özgü bir durum olmadığını vurgulayarak, "Dünya genelinde yaş ortalamasının yükseldiği düşünüldüğünde, yetişkinlerde de aşılanma hem sağlıklı yaşlanan nesiller oluşturmak hem de sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmak açısından kritik öneme sahip" ifadelerini kullandı.

"Aşı Bilinci Sağlıklı Bir Geleceğin Temelidir"

Aşıların sadece bireyleri değil, aynı zamanda toplumu da koruduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre aşılar sayesinde her yıl 4-5 milyon hayatın kurtulduğuna dikkat çekti.

Dünya Aşı Haftası kapsamında yaşam boyu bağışıklamanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Ünal, "Hem çocuklar hem de biz yetişkinler, yaşam boyu aşılama ile ölüme yol açabilecek birçok hastalıktan korunabiliriz. Yaşımız ne olursa olsun, yaşamın her döneminde bağışıklamanın önemi göz ardı edilmemelidir" şeklinde konuştu.