OKUYAN BEYNİN BİLİMİ VE HİKÂYESİ

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), bilim kategorisinde “Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi” adlı kitabı yayımladı. Tufts Üniversitesi’nde bilişsel sinirbilimci ve çocuk gelişimci olarak görev alan Maryanne Wolf tarafından kaleme alınan kitap, Ferit Burak Aydar tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından bilim kategorisinde yayımlanan “Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi” adlı kitap, raflardaki yerini aldı. Ferit Burak Aydar’ın Türkçeye kazandırdığı kitap, okumaya dair benzer pek çok soruya cevap arıyor.

Wolf, okuyan beynin tarihini, hem yazının icadından bu yana hem de günümüzde bir çocuğun yaşamı boyunca ele alıyor. Yazar kitapta disleksili çocukların okumayı öğrenirken neden zorlandıklarını ve özel yetilerini tartışıyor. Atalarımızın borçlarını ve isteklerini kil tabletlere ve papirüslere kaydedişinden derin düşüncelere erişmek için okuma sürecine geçişte beynin ne tür yöntemler kullandığını gösteriyor.

Kitapta ayrıca önümüzdeki teknolojik değişikliklerin okuyan beyni ve entelektüel repertuarımızı nasıl etkileyeceğine dair temkinli gözlemler sunuyor. Proust ve Mürekkepbalığı, okumaya ve beynin işleyişine ilgi duyan herkesi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.