Erdoğan Efsanesi Daha da Güçlendi!

Almanya'nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Der Spiegel, Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonrası gelişmeleri değerlendirirken, "Erdoğan kendisine karşı darbe yapmak isteyenlere karşı şimdi kendinden daha emin hale geldi. Erdoğan efsanesi daha da güçlendi" cümlelerine yer verdi.

Der Spiegel'in online sayfasında yayınlanan haber-analizde, darbe girişimini atlatmış bir Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde kendinden daha emin olma yanında daha sert olabileceğine de dikkat çekildi.
Alman dergisi, kendisini düşürmek isteyen bir grup askere karşı internetin sağladığı imkanları akıllı bir biçimde kullanan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, akıllı telefonla halka seslenişindeki başarısına dikkat çekti.
Derginin haberinde, darbe girişiminde bulunma olayı duyulur duyulmaz, Türkiye parlamentosunda yer alan partilerin tamamının bu eylemin karşısında olduğu dile getirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uluslararası arenadan yapılan desteğin altı çizildi.
Amerika, Avrupa, Rusya, Çin ve Japonya'nın geçmiş dönemde zaman zaman Erdoğan politikalarına karşı çıksalar da, darbe girişimi karşısında Erdoğana destek olduğu, Der Spiegel tarafından dile getirildi.