“Biz dünyayı değil, dünya bizi tanısın” sloganı ile yola çıkan Paralimpik Boccia sporunun Başkent’teki öncüsü Burcu Dere, nisan ayı içerisinde Sakarya’da yapılacak olan ve Türkiye genelinden yaklaşık 250 engelli sporcunun katılacağı Paralimpik Türkiye Boccia Şampiyonası’na kendisiyle birlikte 3 sporcunun katılacağını, Yenimahalle’yi ve Başkenti temsil edeceğini söyledi.
Bu spor dalının öncelikli olarak rehabilitasyon amaçlı yapıldığının altını çizen Dere; tüm ağır engelliler dahil olmak üzere, tek parmağını bile oynatabilen herkesin bu sporu yapabileceğini söyleyerek, tüm engellileri de Boccia yapmaya davet etti.
Dere önderliğinde şampiyonalara katılacak tüm sporculara başarılar dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.