Türkiye’nin NATO ülkesi ve IŞİD ile mücadelede kilit öneme sahip bir ülke olduğunu belirten Kirby, Türkiye ile mümkün olduğunca yakın çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Türkiye’nin PYD hakkındaki kaygılarını ilk kez dile getirmediğini dile getiren Kirby, eğer seçilecek birşeyler varsa bunun IŞİD’e karşı mücadelenin nasıl artırılacağı konusu olması gerektiğini ifade etti.
Bir başka gazetecinin “Erdoğan’ın, ‘Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?’ şeklindeki sorusu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Kirby, “Türkiye ortağımız. Türkiye ile müttefikiz. Böyle olmaya devam edeceğiz. Bunla ilgili hiçbir soru yok” cevabını verdi.
PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini kaydeden Kirby, “Kürt savaşçılar Suriye’de IŞİD’in üzerine giden en başarılı gruplardan. Kendilerine çoğunluğu havadan olmak üzere destek verdik ve bu destek sürecek” şeklinde konuştu.