"Paşa" Her Gün Aynı Saatte Geliyor!

Ankara’da ‘Paşa’ isimli bir gözü görmeyen sokak kedisi, her gün belli saatte Ahmet İnci isimli esnafın kapısını çalıyor. Kendisine alışan yaşlı kediye her gün yemek verdiğini belirten İnci, "Her akşam aynı saatte gelir ve beni bekler. Ben olmazsam gitmez. Saat 19.30 ile 20.00 arasında mutlaka buraya gelir.” ifadelerini kullandı.

Ankara Çankaya Gençlik Caddesi’nde mini tezgah açan Ahmet İnci’nin her akşam saat 19.00 ila 20.00 arasında daimi bir müşterisi bulunuyor. ‘Paşa’ ismini taktığı ve bakıma muhtaç olan sokak kedisi, İnci'nin tezgâhının yanına gelip yemek verilmesini bekliyor. Bir gözü görmeyen ve dişleri olmayan yaşlı kedi, yemeği verilene kadar bulunduğu yerden ayrılmıyor. Yemek verildikten sonra ise bir süre daha İnci’nin yanında oturup ardından bulunduğu yerden ayrılıyor.
Paşa’ya yaklaşık 1 yıldır baktığını belirten Ahmet İnci, “Hayvan öyle bir sevgiye alıştı ki eskiden korkuyordu gelmiyordu. Fakat alıştı bana. Bir türlü kopamıyor. Gözleri doğuştan arızalı. Veterinere sordum, ‘Ahmet bey getirmen lazım’ dedi. Bunu yakalamak biraz imkansız. Onu bir sepetle tutup götürmek lazım. Geçen sene bir kedim daha vardı, veterinere götürdüm, 200 TL dedi. Hayvan boğazından yiyemiyordu, içemiyordu. Veterinere götürene kadar hayvan gitti zaten." diye konuştu.