Türk Zeytin ve Zeytinyağı Milano EXPO'da

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), ana teması "Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" olan Expo Milano 2015'e katılarak, Türk zeytin ve zeytinyağını tanıttı. EXPO Milano’da düzenlenen Türkiye Milli Günü’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de ZZTK standını ziyaret ederek destek verdi. ZZTK Başkanı M.Kadri Gündeş, Türkiye Milli Günü etkinliğinde Türkiye pavyonunda yerlerini aldıklarını, stantlarının çok ilgi gördüğünü kaydetti.

Günde yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO Milano fuarındaki ZZTK standında, İtalyanların yanısıra dünyanın dörtbir yanından ziyaretçilere Türk zeytin ve zeytinyağı tattırdıklarını anlatan Gündeş, “İtalya, dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer alıyor. EXPO Milano’da, İtalyan ve İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdik. Zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlattık. ZZTK standını, 10 bin civarında kişi ziyaret etti.” dedi.
ZZTK standında, İzmir'in Urla ilçesinde bulunan ve yeryüzünde bilinen en eski (MÖ 6. yüzyıl) zeytinyağı üretim işliği Klazomenai, bunu destekler nitelikte Türkiye'de türünün ilk örneği olan ve Çanakkale'de 2001'den beri yerli yabancı on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de 2011 yılında ziyarete açılan, Avrupa'nın en büyük zeytinyağı müzelerinden Oleatrium Zeytinyağı Müzesi'ni tanıtıcı görüntüler yayımlandı. Ayrıca standa uğrayan ziyaretçilere promosyon anahtarlıklar, Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtıcı broşürler dağıtıldı.