GÜNCEL:
Hem yarıştılar hem eğlendiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul, düzenlediği özel bir etkinlikle tesislerinde spor yapan down sendromlu çocukları bir araya getirdi. İBB’nin tesislerinde spor yapan down sendromlu bireylerle birlikte ailelerin ve spor gönüllülerinin katıldığı etkinlikte çocuklar, atletizmin yanı sıra kendileri için oluşturulan parkurda birçok branşta  hem yarıştı hem eğlendi. Çekmeköy Spor Kompleksinde gerçekleştirilen programda İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da çocukları yalnız bırakmadı.

SPOR GÜZELLEŞTİRİR

Tüm katılımcıların madalya ile ödüllendirildiği özel günde konuşan İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, engelli bireylerin özellikle de down sendromlu bireylerin tüm zorluklara rağmen mücadele içinde olduklarını söyledi.  Öztürk,  sendromlu çocukların sporla bütünleştiklerinde sosyal yaşamlarını daha kaliteli hale getirdiklerine dikkat çekti.

İBB iştiraki Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ise 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin 12 tesiste spor yapan çocukları buluşturduğunu söyledi. “Umarım farkındalık için bugünü daha fazla anmaya ve hatırlatmaya gerek kalmaz” diyen Onur, “Down sendromlu bireyleri sosyal hayatta daha fazla görmek istiyoruz. Bu konuda sporun da önemli bir katkısı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sizleri tesislerimizde daha fazla görmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

DOSTLUK KAZANDI

Günün finalinde ise Öztürk ve Onur’un da katılımı ile programa gelen çocuklar arasında karma basket takımları oluşturuldu. Aldıkları eğitimleri pratiğe dökme, eğitmenlerinden öğrendiklerini de parkede sergileme fırsatı bulan çocuklar skor tabelasının aktif edilmediği dostluk karşılaşmasında ter döktü.

113 BİN SEANS

İBB, down sendromlu bireyler için tesislerinde 5 branşta spor eğitimleri düzenliyor. Ayrıca 26 İBB spor tesisinde tüm engelli gruplar spor yapabiliyor. Geçtiğimiz yıl 5 bin 312 kişi engelli bireyin geldiği İBB tesislerinde farklı branşlarda 113 bin 647 seans spor hizmeti verildi. Bu yıl hem seansların içerik ve kapasite olarak arttırılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler
Yarış
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku