YAŞAM:
Kadınlar Erkeklere Göre Evlilikten Daha Az Memnun!

TÜİK, ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2015’ istatistiklerini açıkladı. Sonuçlara göre, bireyleri en çok mutlu eden kişilerde ilk sırayı yüzde 72,3 ile tüm aile alırken, bu oran erkeklerde yüzde 76,9 kadınlarda ise yüzde 67,8 olarak gerçekleşti.

Bireyleri en çok mutlu eden kişilerde kadınlarda ikinci sırayı yüzde 18,4 ile çocuklar alırken, kadınlar erkeklere (yüzde 7,7) oranla çocukları daha fazla mutluluk kaynağı olarak gördü. Mutluluk kaynağı olan değerlerde ise, yüzde 68,8 ile sağlık ilk sırada yer aldı. Erkekler sağlığa yüzde 64,9 oranında değer verirken, kadınlar yüzde 72,5 oranında değer verdi. Başarıya verilen değer her iki cinsiyette de 3. sırada yer alırken erkekler kadınlara göre başarıya daha fazla değer verdi.

ERKEKLER GENEL SAĞLIK DURUMUNDAN KADINLARA GÖRE DAHA MEMNUN

Genel olarak sağlıktan duyulan memnuniyet yüzde 68,5 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 75,2, kadınlarda ise yüzde 62,1 olarak gerçekleşti. Erkekler kadınlara oranla daha büyük oranda sağlığından memnun oldu.

KADINLAR ERKEKLERE GÖRE EVLİLİKTEN DAHA AZ MEMNUN

Evli olduğunu beyan edenlerin evlilikten memnuniyet oranı yüzde 93,4 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 96,5, kadınlarda ise yüzde 90,4 şeklinde gerçekleşti. Erkekler kadınlara göre evlilikten 6,1 puan daha fazla memnun oldu.

Kadınlarda evlilikten duyulan memnuniyet azaldı. Bir önceki yılda evlilikten duyulan memnuniyet oranı erkeklerde yüzde 95,7, kadınlarda ise yüzde 92 olarak gözlendi. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku