YAŞAM:
Başkent'te İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Sürüyor!
Maddi durumu yetersiz olan aileler için yardım paketlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 160 bin aileye yaldım elini uzattık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeyi görev sayıyoruz. Onların yalnız olmadıklarını, bizim yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bu çerçevede yıllardır sürdürdüğümüz gıda ve temizlik maddesi yardımlarına aralıksız  devam edeceğiz” dedi. 
-“BİZZAT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR”
Başkan Gökçek, Ankara’nın 25 ilçesinin tamamında gıda ve temizlik malzemesi yardımlarının yapıldığını kaydederek, “İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar ulaştırıyoruz. Paketler büyük bir özenle, dikkatle, bizzat hak sahibinin evlerine teslim ediliyor. Yerinde inceleme memurları, ikametgâh bilgilerine göre düzenlediği adreslere giderek, gerekli araştırmaları yapıyor. Böylece doğacak bir karmaşanın da önüne geçiliyor” şeklinde konuştu.
Ailelerin ihtiyaç durumuna göre yıl içinde 2-3 kez yardım yapıldığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 700 bin aileye yardım ulaştırdık. Bir takımı 63 kilo ağırlığında 5 paket halinde olmak üzere bir yılda 300 bin takım gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunduk. Bugüne kadar 4 milyon 658 bin 650 takım gıda ve temizlik malzemesi yardım yaptık” dedi. 
-“YARDIMLARLA TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR”
Başkan Gökçek, dağıtımların düzenli ve hızlı şekilde gerçekleşmesi için 24 ekibin her gün yola çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
“BELSO soğuk hava depolarından çıkan kamyonlar sırasıyla dağıtımlara başlıyor. Ankara’nın her yerine gidiyorlar, her eve paketlenmiş koliler ulaştırılıyor. Kolilerde bir ailenin ihtiyacını karşılayacak temel gıdalar bulunuyor. Paketlerde zeytin ve beyaz peynirden, domates salçasına, sofralık tuzdan makarnaya kadar her türlü ihtiyaç maddesi var. Örnek vermek gerekirse paketlerde; sıvı yağ, un, arpa şehriye, sarı üzüm, siyah çay, toz şeker, reçel, tahin helvası, pirinç, kuru fasulye, nohut ve pilavlık bulgur bulunuyor. Temizlik malzemesi olarak da tuvalet sabunu, banyo sabunu, çamaşır deterjanı, sıvı bulaşık deterjanı yer alıyor.” 
-“17 BİN 362 AİLEYE EKMEK YARDIMI YAPILIYOR”
Her gün ihtiyaç sahibi 17 bin 362 aileye ekmek yardımı da yapıldığını ifade eden Gökçek, “Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen, fırından yeni çıkmış taze ekmekleri, her gün belli saatlerde, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engellilere ve ailelerine dağıtıyoruz” dedi. 
-“80 BİN AİLEYE KÖMÜR YARDIMINDA BULUNDUK”
Büyükşehir Belediyesi’nin 1997 yılında başlattığı kömür yardımlarının kış aylarında yapıldığını ve bugüne kadar ihtiyaç sahibi ailelere toplam 1 milyon 331 bin 500 ton kömür dağıtıldığını belirten Başkan Gökçek, “Yeni katılan ilçeler de dahil olmak üzere, bu kış her aileye 1 ton olmak üzere 80 bin aileye kömür yardımında bulunduk. Dağıtılan kömür, kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömür” diye konuştu. 
-TÜİK’İN YOKSULLUK SINIRI VERİLERİNE GÖRE BELİRLENİYOR
Başkan Gökçek, yardım yapılacak ailelerin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucu belirlendiğini kaydederek, “Ailelerin yardımlardan yararlanması için Ankara mücavir alan sınırları dâhilinde oturuyor olması, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması şartı aranıyor. Yardım komisyonu uzmanları tarafından yapılan sosyal inceleme sonucunda da yardım yapılıyor” dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku

banner108