YAŞAM:
Annesiyle Paylaşamayan Çocuk Yeni Arayışa Girer!

 Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF SEN) Şanlıurfa şubesi üyeleri yoğun geçen eğitim döneminin ardından bir araya geldi. AKTİF SEN üyelerinin katıldığı programa bine yakın üye ailesi ile birlikte katıldı. Yemekten sonra Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak üyelerine teşekkür konuşması yaptı.
Çakmak, "Asıl görevimiz olan üyelerimizin hak ve hukukunun korunmasının yanında üyelerimizin ve ailelerinin huzuru; aile yapısının sağlam ve güçlü olmasını da önemsiyoruz.” dedi.
Osman Çakmak’ın açılış konuşmasının ardından Aile Danışmanı, Akademisyen ve Yazar olan Efkan Yeşildağ, aile, anne- babanın çocuklara karşı sorumluluğu ve çocuk eğitiminde değişen eğitim modelleri ile ilgili konferans verdi.
YEŞİLDAĞ: EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİK KUŞAKLAR ARASI ÇATIŞMALARA NEDEN OLDU
Eğitim sisteminin değişmesinin kuşak çatışmasın da önemli rolü olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ, "2004 yılından itibaren değişen eğitim sistemimizle sorgulayıcı bir eğitim modeline geçmiş olduk. İtaat modeliyle yetişen ebeveynler ile çocukları arasında çatışmalar yaşanmaya başladı. Sorgulayıcı eğitim modeline göre yetişen çocuklar hayatı anne babalarının yaşantılarıyla; anne babaların gözleriyle okumaya başladılar. Doğru ve yanlış, haklı ve haksız belirlenirken ortak değerlerimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi kullanırız. Çocuklarımızın bunları öğrenmesi için anne ve babaların bunları yaşaması gerekir.” dedi.
Çocukların iç dünyasını anneler; dış dünyasını ise babaların şekillendirdiğini dile getiren Yeşildağ, anneyi bir ‘içselleştirme’; baba ise bir ‘sosyalleştirme’ aracı olarak tanımladı.
Her anne babanın kendisine ‘Anne baba olarak çocuklarımızda neyi temsil ediyoruz?’ sorusunu sorarak yaşamını şekillendirmesi gerektiğini aktaran Efkan Yeşildağ, çocuklar için anne ve babanın ne anlam taşıdığını şu ifadelerle açıkladı: “Çocuklarımız için anne demek; Sevgi, Şefkat, vicdan, sığınak demektir. Anneler çocuklarını koşulsuz severler. Şartsız, koşulsuz seven tek kişi annedir. Anneler sığınak demektir. Çocuk derdini, sıkıntısını üzüntüsünü, duygusunu, öfkesini annesiyle paylaşabilmelidir. Paylaşamazsa bunları paylaşacağı yeni kişiler arayacaktır. Anneden bulamadığı koşulsuz sevgiyi onu istismar edecek kişilerde bulabilirler. Çocuklarımız için baba demek; Güç, Güven, Otorite, demektir. Bir ailede babanın güvenini sarsılmamalıdır. Baba güveni sarsacak davranışlarda bulunmamalıdır. Dürüst olmalı, söylediği her söz doğru olmalıdır. Çünkü çocukların dış dünya ile ilişkisini babanın yaşantısı gerçekleştirir."

Program sonunda Şube Başkanı Osman Çakmak Efkan Yeşildağ 'a Şanlıurfa Hatırası Bakır işlemesi hediye etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku

banner108