Son Derece Önemli Bir Galibiyet!
Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktör Dirk Advocaat, “Son derece önemli bir galibiyetti. En iyi maçımız değildi ama Perşembe günü oynanan karşılaşma bazı oyunculardan birçok şeyi götürmüş. Normalde verebilecekleri katkıyı sağlayamadılar. Dürüst olmalıyız ki biraz da şansın yardımıyla galip ayrılmayı başardık. Futbolda bunlar var” dedi.

Özellikle ilk 10 dakikada pozisyonlara girmeyi başardıklarını ifade eden Advocaat, “Daha iyi değerlendirebilirdik. Maçın ikinci yarısında da bazı pozisyonlarımız var. Ama şunu da söylemek lazım; Osmanlıspor’un da girmiş olduğu pozisyonlar var bu akşam. Öyle anlar geliyor ki maçın sonlarına doğru biraz da şansa ihtiyacınız oluyor. Mehmet Topal’ın harika golüyle galibiyeti almayı başardık bu akşam” şeklinde konuştu.

Son olarak Mehmet Topal’ın son dakika golüyle ilgili konuşan Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat, “Henüz görme şansı bulamadım pozisyonu. Direk soyunma odasına gittim çünkü. Uzun vadede sezonu değerlendirdiğiniz zaman biç maç şans sizinle olur kazanırsınız, bir maç olmaz. Bu işler böyledir. Ayrıca tüm riskleri aldık. Son anlarda artık 4-2-4 sistemiyle sahaya yayıldık. Osmanlıspor da kontralarla gol bulmaya çalışan bir takım. Bunu da biliyoruz. Mağlup de ayrılabilirdik ama şükürler olsun ki galip geldik. Aldığımız riskin karşılığı geldi” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın Toplantısı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Dirk Advocaat, maçla ilgili, “Geçtiğimiz maçtaki 11’le sahaya çıktık çünkü performanslarından memnundum. Maç sonunda görebiliyoruz bir kez daha. 2-3 gün içinde 2 maç oynamak bazı oyuncularımız için çok fazla yük anlamına geliyor. Osmanlıspor son maçını geçen hafta oynamıştı. Biz ise arada bir maça daha çıkmak durumundaydık. Maçın içinde bunun sıkıntısını bazı anlarda yaşadık. Biraz da şansın yardımıyla son dakikalarda ki tüm riskleri almış 4-2-4 sistemiyle dizilmiştik sahaya son dakikalarda, galibiyeti almayı başardık. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı, o yüzden aldık bu riskleri. Ama şu anda görüyorum ki 3 günde 2 maç bizim için çok zor. Tüm oynadığımız maçları da göz önünde bulundurursak” değerlendirmesinde bulundu.

Galibiyetin kendisini tatmin ettiğini ancak oyunun etmediğini belirten Advocaat, “Bu da Perşembe akşamı oynadığımız karşılaşmayla alakalı bence. Çünkü o akşam çok iyi iş yapan bazı oyuncularımız bugün özellikle çabuk oynama anlamında istediklerini yapamadılar. O anlamda zordu bizim için” şeklinde konuştu.

Dirk Advocaat, “Sezonun ikinci yarısında aslında iyi oynadığımız 2 karşılaşma öreği verebilirim; Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçları. Onlara karşı iyi karşılaşmalar çıkarmıştık. Perşembe günü bir maç oynadık ve bu akşam bir maç daha oynadık. Arada dinlenme, izin yapma şansımız olmadı ve Perşembe günü oynanan karşılaşmadan gece 2’de döndük ve ertesi gün bir idman daha yaptık. Bugün de bu maçı oynadık. Bazı oyuncularımız bu durumla başa çıkamadı. Bu durumu iyi yürütemediler diye değerlendirebiliriz. Aslında iyi de başlangıç yapmıştık. Lens’in girdiği birkaç iyi pozisyonumuz vardı maçın başında. Tempo anlamında belki oyunun hızı anlamında bazı oyuncularımız bununla başa çıkamadılar. Osmanlıspor da iyi bir takım. Bireysel anlamda iyi oyuncuları olan, kontra ataklarla pozisyon üretmeye çalışan, hızlı oyuncuları olan bir takım. Onlar da bazı pozisyonlar buldular o nedenle” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku

banner108