Rıza Kayaalp Çiçeklerle Karşılandı!

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçilerden grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 80 kiloda Selçuk Çebi, rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Daha önce karşılaştığı Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez’i bu kez üstünlük sağlayarak ve altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Ankara’da güreşçiler tarafından çiçeklerle karşılandı. Yaşanan terör olaylarında polislerin ve askerlerin şehit olması hasebiyle karşılamanın mütevazi bir havada gerçekleştiği görüldü.
Karşılamada birçok genç güreşçi, Rıza Kayaalp ile fotoğraf çektirme yarışına girerdi. Ayrıca karşılamada İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, ASKİ Spor Kulübü idarecileri ve sporcuları, Akyurt Belediyesi güreş takımı ile Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri Rıza’yı yalnız bırakmadı.
Havalimanı çıkışında kısa bir açıklama yapan Kayaalp, gelecek yıl olimpiyat oyunları olduğunu ve bu nedenle dünya şampiyonasının öneminin büyük olduğunu vurguladı. Rıza Kayaalp, "Benim hedefim şampiyon olarak olimpiyat vizesi almak istiyordum. Allah’a şükür her sene olduğu bu sene de en iyi şekilde hazırlanarak hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak sezonu kapattım. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Büyük bir sevinç yaşadık; biz de kazandığımız madalyayı şehitlerimize ve ailelerine armağan ettik. Bu başarıyla Türk halkına bir nebze olsa da moral verebilmişizdir. Hedeflerimiz bitmeyecek. Önümüzde olimpiyatlar var. Rakiplerimizi olimpiyatlarda da yenerek koleksiyonuma son olarak olimpiyat madalyasını katmak istiyorum.’’ dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku

banner108