Mehmet Ekici: 'Türkiye'nin En Büyük Kulübü'ndeyim'
Başkan Aziz Yıldırım,  Mehmet Ekici’nin profesyonelce davranışlarını kulüp olarak hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Ekici de, “Burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Türkiye’nin En Büyük Kulübü’ndeyim” dedi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile İdari Menajer Hasan Çetinkaya da yer aldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: “Profesyonelce davranışlarını hiçbir zaman unutmayacağız”

Toplantıda ilk olarak söz alan Başkan Aziz Yıldırım, transfer sürecine değindi. Mehmet Ekici’nin uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet edeceğine inandığını ifade eden Yıldırım, “Bugün buraya özellikle Mehmet’in yanında olmak için geldim. Çünkü ocak ayında Mehmet transferi için Trabzonspor Başkanı ve yöneticileri ile görüşmeler yaptık. O süreçte kulübümüze gelmesi için bazı şifai anlaşmalar yapıldı ama gerçekleşmedi. O dönemde Mehmet ile de konuştuk ve Fenerbahçe’yi anlattık. Fenerbahçe’ye gelirse neler olabileceğini, neler yaşayacağını izah etmeye çalıştık. Kendisi de Fenerbahçe’de oynamak istediğini belirtti ama Trabzonspor Kulübü’ne bağlı olduğu için o günkü şartlara göre gelemedi ama ileri de başka bir kulüple anlaşmazsa yeniden konuşacağımızı ve transfer edebileceğimizi belirtmiştik. O da o günlerde Trabzonspor’un kendinden istediği şartları yerine getirerek sezonu tamamladı.  Bu sürecin sonunda da kendisiyle anlaştık. Uzun yıllarda Kulübümüze hizmet edeceğini düşünüyorum. Onunla beraber kadromuz orta sahada, geçen sene basının ve değerli yorumcuların yazdığı eksikliği kendisi ve diğer transferle beraber aşacağımız düşünüyorum. Bu camiaya ‘hoş geldin’ diyorum. Ocak ayından Haziran ayına kadar kendisinin profesyonelce davranışlarını hiçbir zaman kulüp olarak unutmayacağız. İnşallah uzun yıllar sağlıklı ve milli takımda oynayacak pozisyona gelirsin, Fenerbahçe’ye hizmet edersin. Bu camianın ileriki yıllarda futbolu bıraktıktan sonra da sana faydası olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun ” dedi. 
 
Mehmet Ekici: “Burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum” 

Ardından söz alan 27 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, “Sayın başkanım, değerli yöneticilerim ve değerli basın mensupları ve Fenerbahçe ailesine selamlarımı iletiyorum. Şahsım adına 6 aylık zor bir süreçten buraya geldim. Burada olmaktan da gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum. Aklınızda tabii ki çok soru işareti vardır, bana sormak istediğiniz sorular vardır. O konulara fazla girmek istemiyorum. Önemli olan benim için futbol, geçmişte olanları yanımda fazla taşımak istemiyorum ve ileriye bakmak istiyorum. Değerli başkanıma ve yöneticilerime ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Bu zorlu süreçte arkamda durdular, sahip çıktılar. O yüzden de ben sözümün arkasında durabildim. İnşallah en iyi şekilde sizin bana gösterdiğiniz sevgi ve güveni ödemek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Mehmet Ekici, geçen süreçte hakkında birçok şeyin yazıldığını söyledi. Yüzde 50-60’ının doğru da olabileceğini belirten Mehmet, “Doğru olmayan şeyler de var arasında. Bu konulara çok girmek istemiyorum. Benim için önemli olan şey futbol ve bu konulara fazla takılı kalmak istemiyorum” dedi.

Futboldan uzak kaldığı dönemde psikolojik bir yardım alıp almadığıyla ilgili soruya Mehmet, “Özel bir yardım almadım. Değerli Başkanım ve yöneticilerim ilke ailem sayesinde bu kararın arkasında durabildim. Güven, sevgi, saygı gördüğüm için karşınıza çıkabildim ve diyebiliyorum ki; Türkiye’nin en büyük kulübündeyim” cevabını verdi.

Fenerbahçe’yi tercih etmesine neden olanın ne olduğu sorusunu Mehmet, “Kariyerimde hiçbir şeyi çöpe atmadım. Sakatlık olabilirdi. Futbolcular sakatlıklar geçiriyor ve uzun süre uzak kalıyorlar. Ben de öyle düşünmeye çalıştım. Başta Başkanım ve değerli yöneticilerim sayesinde bu kulübün büyüklüğünü ve değerini gördüm ve hissettim. O yüzden buraya geldim” şeklinde cevapladı.

Sahalardan uzak kaldığı dönemde mental olarak nasıl ayakta kaldığıyla ilgili ise Mehmet, “Ben gelmeden önce idmanlara başladım. 5 ay boyunca çalıştık. Orada bütün ekibe teşekkür ediyorum hepsine çok teşekkür ediyorum. Beni iyi hazırladılar. Ekstradan buraya gelmeden önce 2-3 haftalık bir süre kamp geçirdim kampa hazır katılmak için. Futbolcunun devamlı maç oynaması gerek. Büyük bir kaybım olmadığını düşünüyorum. Tabii ki eksiklerim vardır. Mental olarak da ben Almanya’da doğdum, Bundesliga’da oynadım. Orada futbolcuları böyle durumlara hazırlıyorlar. Güzel bir motivasyon oldu. Futbola aç oldum ve özledim. O yüzden sezon başladığında iyi bir Mehmet Ekici göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Kendisini orta sahanın her mevkisinde rahat hissettiğini belirten Mehmet, “Ben orta sahanın her yerinde oynayabilirim. 6 numara oynadım, 8 numara oynadım. Hoca beni nerede oynatmak istiyorsa orada oynarım” diye konuştu.

Fenerbahçe Taraftarlarına ve Fenerbahçe ailesine çok teşekkür ettiğini söyleyen Mehmet, “Bu zorlu dönemde bana sahip çıktılar, destek oldular. Gelmeden önce Fenerbahçe’nin büyüklüğünü bir kez daha gösterdiler. İnşallah iyi performansla bunu geri ödeyebilirim” dedi.

Sözlerini, “İnşallah duran toplarda beni göreceksiniz. O konuda istikrarlıyım, çalışıyorum. Bunu da sahaya inşallah güzel bir şekilde yansıtırım” diyerek sürdüren Mehmet, hangi sistemde oynamak isteyeceğiyle ilgili soruyu “Bu zamana kadar çok sistemde oynadım. Hoca bize ne görev veriyorsa o görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hocayla bu konuyu detaylı konuşmadık. İleriye dönük bu konuyu konuşup en iyi şekilde değerlendireceğiz” şeklinde cevapladı.

İdolü futbolcunun kim olduğuyla ilgili soruya Mehmet, “Futbola başladığımda Mehmet Scholl'u çok beğeniyordum. Ondan 10-15 yıl sonra benim hocam oldu kendisi... Zinedine Zidane'ı da çok örnek alıyordum futbolculuk zamanında... Şu an içinse çok iyi isimler var; Iniesta, Xavi... Çok başarılı isimler var gerçekten...” cevabını verdi.

Mehmet Ekici son olarak Kadıköy’de taraftarların desteğiyle oynayacak olmanın heyecanını, “Kadıköy'de rakip oyuncu olarak geldiğinizde insanın içinde soru işareti vardır. Kolay değil burada oynamak. O yüzden çok heyecanlı ve mutluyum rakip olarak değil de bu forma altında burada oynayacağım için...” sözleriyle ifade etti.

Törenin sonunda Mehmet Ekici, üzerinde isminin yazılı olduğu 11 numaralı forma ile basın mensuplarına poz verdi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku

banner108