Engelli Öğrenciler Sahada!

Eşrefpaşa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören, hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklar, belediyenin Atilla Spor Tesisleri’nde sahaya çıktı. Yaptıkları maçla, "Futbol engel tanımaz" sözünü doğrulayan öğrenciler, centilmen tavırları ve birbirleriyle yardımlaşmalarıyla herkesi duygulandırdı. Futbol âşığı çocuklar. yeşil sahadaki başarılarıyla da göz doldurdu. Eğitimlerine destek sağlamak amacıyla düzenlenen müsabakada öğrenciler sahada ter dökerken aileleri de kenarda onları yalnız bırakmadı.
Yaklaşık 200 öğrencinin bulunduğu Eşrefpaşa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Merve Şahin, bu tür sosyal faaliyetlerin hem çocuklara hem de ailelerine çok büyük katkısı olduğunu belirterek, bu fırsatı veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Okullarında eğitim gören çocukların moralini yükseltmek ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak için diğer özel okul öğrencileriyle birlikte bu tür faaliyetler düzenlemek istediklerini belirten Şahin, “Biz diğer özel okullara bu konuda öncülük yapmak istiyoruz, çünkü öğrencilerimizin topluma uyum sürecinde sosyalleşerek eğitilmesi çok önemli. Spor da onları oldukça motive ediyor. Umarım bu çağrımıza ses veren okullarımız olur, birlikte bir turnuvaya imza atarız.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku