SİYASET:
ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR!
İlk olarak Beşiktaş maçı ve verilen disiplin sevkleri hakkında konuşan Mosturoğlu,  “Çok tartışılan hususlarda Federasyonun da harekete geçtiğini düşünüyorum” dedikten sonra, Federasyondaki temsilcilik kurumunun durumuna değindi ve “Temsilcinin namusu, raporudur” ifadesini kullandı. Mosturoğlu, “Biz temsilcinin Tosic’le ilgili ne yazdığını bilmiyoruz. Van Persie’nin görüntüden sevk edildiğini biliyoruz. Tosic’in neden sevk edildiğini bilmiyoruz. Temsilcinin Tosic'i görüp, akreditasyon kartını taktığını görmemesi imkansız" ifadelerini kullandı.

“Kendi payıma Fikret Orman’ın ettiği özrü kabul ediyorum. Ama camiam, taraftarlar ve Hasan Çetinkaya kabul eder mi bilemiyorum” diyen Mosturoğlu,  “Net olan şey şu: Bir maç oynandı ve 42. dakikada bir hadise yaşandı,  4 dakika sürdü. Ama maç 90 dakika yaşandı. Oysa Pazar akşamından beri konuşulan o 4 dakika “ dedi. Tosic atıldı diye van persie’nin de ceza almasının gerekmediğini kaydeden Mosturoğlu, van Persie’nin maçtan sonra futbol kamuoyunda oluşan algıyla PFDK’ya sevk edildiğini ileri sürdü. Mosturoğlu, Van Persie’nin hareketinin sportmenliğe aykırı hareket olduğunu ve maç içinde hakemin görüş açısında bulunduğunu belirterek, eğer bir ceza verilmesi gerekiyorsa hakemin orada vermesi gerektiğini bu konuda da görüntüden sevk yapılamayacağını ileri sürdü. Mosturoğlu,  “FIFA kararı uygulanacaksa bu görüntüden ceza uygulanamaz” dedi.  Mosturoğlu, yayıncı kuruluşun kendi ürününü korumadığını ve kavgayı öne çıkardığını da sözlerine ekledi.

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın yayın ihalesine itiraz ettiği konuların temsilci olarak bulunduğu Kulüpler Birliği toplantısında gündeme gelmediğini belirten Mosturoğlu, konuyu bildiği halde yönetime iletmediği iddialarını da net bir şekilde yalanladı. Mosturoğlu, her Kulüpler Birliği toplantısında notlar aldığını ve bunları daha sonra raporladığını belirterek söz konusu toplantıda aldığı notları paylaştı. O toplantıda ihale şartnamenin konuşulmadığını belirten Mosturoğlu, “Yayın ihale şartnamesi bize hiç bir zaman verilmedi, içeriğini görmedik, aksini söyleyen yalan söylüyor” dedi.

"Bizim itiraz ettiğimiz konu kur farkı. Madem Fenerbahçe olmadan bunu yapıyorsunuz o zaman neden imza istiyorsunuz?” diyen Mosturoğlu, Futbol Federasyonu’nun kulüplerin vekili olduğunu ve yayın hakkının Futbol Federasyonu’nda değil kulüplerde olduğunu da kaydetti.

Sezonun başında UEFA’ya verilen gelir gider bütçesinde kur farkı nedeniyle sapma olduğunu belirten Mosturoğlu, bunu UEFA’ya bildirdiklerini,  kur farkının mali tabloyu etkilememesi konusunda fikri birliğine varıldığını belirterek, “Ancak kur farkının kulüpleri çok zora sokan bir şey” dedi ve döviz bazlı sözleşmelerden oluşan vergilerin de bu durumda arttığını kaydetti.

20 Şubat’ta kumpası oluşturulanların yargılanmaya başlanacağını belirten Mosturoğlu,  kendilerine 3 Temmuz’da yapılanın aksine, yargılananların, haklarında hüküm verilene kadar masum olduklarını, masumiyet karinesi gereğince kabul edeceklerinin altını çizdi.

Yapının medya ayağıyla ilgili şikayetlerinin ve 12 Mayıs’ta yaşanan olaylarla ilgili şikayetlerinin soruşturmalarının sürdüğünü söyleyen Mosturoğlu, özelde futbolun genelde sporun içinde bulunan suç örgütlerinin belirlenmesi için suç duyurusunda bulunacaklarını, bunun başvurusunu hazırladıklarını belirtti. “Siz spor yönetiminde ve spor medyasında bu temizliği yapamazsanız bu süreç devam eder” diyen Mosturoğlu, uzaklaştırılanlar hakkında bir işlem yapılmamasının eleştirdi ve o uzaklaştırılanları o kurumlara alanların da yerinde durduğunu söyledi. “Dev spor teşkilatında FETÖ/PYD’den yeterli temizlik yapılmadığını düşünüyorum” diyen Mosturoğlu,  şikede kumpas davası duruşmasının 20 Şubat’ta Silivri yerleşkesinde başlayacağını, ilk duruşmaların 5 gün üst üste yapılacağını belirterek, duruşmanın izlenmesinde kısıtlama olacağını ve çok büyük katılım sağlanacağını düşünmediğini söyledi. Mosturoğlu, “Gönül verenler gelip destekleyebilir ama benim içim, iklim şartları nedeniyle çok kişinin gelmesine el vermiyor. Bence çok fazla gelmelerine gerek yok. Çünkü olağanüstü dönemlerden geçiyoruz” dedi.

Süreç sonundaki tazminat konusuna da değinen Mosturoğlu, “Maalesef bu süreç Fenerbahçe’yi çok yoran bir süreç. Karar kesinleşecek, sorumlular belli olacak” dedi.  Tazminata sürecinin uzun bir süreç,  3-4 senelik bir süreç olduğunu belirten Mosturoğlu, “Mücadelede yalnızız. Kurumsal hiçbir destek almıyoruz” dedi. Mosturoğlu, sportif alana dönmelerini engelleyen 3 Temmuz’un halen yaşandığını da kaydetti.  

Mosturoğlu son olarak Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde tüm unsurlarla birlikte ayrıştırıcı değil birleştirici olunması gerektiğinin altını çizdi 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku