SİYASET:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 92. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Anıtkabir’i ziyaret edecek olan heyete başkanlık etti. Aslanlı Yol’dan yürüyen CHP heyeti, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşundan sonra mozoleden ayrılan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet merdivenlerde toplu fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu ifadeleri yazdı: “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım. Kuruluşumuzun 92. yılında devrimlerinin ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte sizi şükranla anıyoruz. Büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu demokratik, sosyal, hukuk devleti modelinin değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmakta, bölgemizde ve dünyada milyonlarca insana ilham vermektedir. Türkiye, bütün sorunları aşabilecek güce ve imkâna sahiptir. Toplumsal barışımıza yönelen tehditler, kurmuş olduğun Cumhuriyet’in sağlam temelleri karşısında yıkılacaktır. İlkelerine gönülden bağlı ve her zaman ‘önce Türkiye’ diyen milyonlarca yurttaşımızın verdiği güçle ülkemiz koymuş olduğun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine mutlaka ulaşacaktır. CHP, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve sosyal adaleti tam anlamıyla sağlamak için aydınlattığın yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir.”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sonrasında II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de mozolesine çelenk bırakarak Anıtkabir’den ayrıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku