SİYASET:
Gürsel Tekin: Obama'yı Kınıyoruz!
CHP İstanbul İlçe Başkanlığı, Galata Köprüsü’nde ‘ Yurtta Barış Dünyada Barış’ konulu etkinlik düzenledi. Etkinliğe çok sayıda CHP'lini yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul milletvekilleri Dursun Çiçek ile Barış Yarkadaş da katıldı. Partililer, Galata Köprüsü'nde barış güvercinleri uçurdu.

Burada, gündeme ilişkin açıklama yapan Gürsel Tekin, mülteci sorununa dikkat çekti. Tekin, “Timsah gibi göz yaşı dökenlerin bu savaşın sebebi olduklarını bilmemiz lazım. Ne yazık ki savaşta en çok mağdur olanlar çocuklar ve kadınlardır. Çok uzaklara gitmemize gerek yok. Tarihi yarımadaya baktığınızda her gün onlarca çocuğun öldüğünü göreceksiniz, onlarca kadının ölümüne tanıklık edeceksiniz. Biz CHP olarak bu Ortadoğu’daki savaşta itirazlarımızı söylerken bir takım medyanın bizi ne kadar hedef gösterdiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Dün savaş çığırtkanlığı yapanlar bugün körpecik çocuğumuzu savaş malzemesi yapıyor.” diye konuştu.

2015 G-20 Zirvesi'ne katılacak ABD Başkanı Barack Obama’nın güvenlik sebebiyle savaş gemisinde kalacağı yönündeki iddialara de değinen Tekin, şunları söyledi: “Dünyanın en zengin ülkeleri olarak Türkiye’de bir toplantı olacak. Ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Dün basına yansıdı. Bu saate kadar yalanlanmış değil. ABD Başkanı'nın o toplantıda otelde kalamayacağı bir savaş gemisinde kalacağı söyleniyor. Türkiye olarak biz bunu şiddetle kınıyoruz. Burası Afganistan değildir, bize asla Afganistan muamelesi yapamazlar. Sayın Davutoğlu, kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Gerçekten de böyle bir olay varsa Türkiye açısından büyük bir sıkıntının olduğunun, güvenlikle ilgili ciddi bir sorunun olduğunun ifadesidir.” 

İktidarının dış politikasını eleştiren Tekin, “Libya’sından Irak’a ve Ürdün’e kadar bütün coğrafyaya baktığımızda, ne yazık ki Türkiye’nin bu yanlış dış politikaları insanların ölümlerine sebep oldu. Biz CHP olarak bu savaşın ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesi ile bu savaşın karşısında olduğumuzu, bu savaşın bir milli savaş olmadığını, tam tersine bütün coğrafyanın bir kanamalı savaşı haline geldiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Terörün gerçeklerini araştıracak bir heyeti Şırnak’a gönderdiklerini anlatan Tekin, “Özellikle 33 kardeşimizin ölümünden sonra bu yasa dışı IŞİD terör örgütü ile ilgili bir operasyonun yapılacağı ifade edilmişti. Görüyoruz ki özellikle Güneydoğu’da IŞİD mensuplarına dokunulmaması son derece düşündürücü. Arkadaşlarımız Şırnak’taydı daha sonra raporları göreceksiniz. Bu savaşın gerekçelerini ortaya koyan bir rapor var. Bizim bütün özlemimiz parlamentoda bu savaşın gerekçesini araştırabilecek bir komisyon oluşturmak.” şeklinde konuştu.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku