SİYASET:
'Eşyalarınızı toplamaya başladınız mı?'

Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Tekirdağ’da gelen Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valiliği ziyareti öncesinde kendisine yoğun ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Gül daha sonra Tekirdağ Valiliği'ne geçti.

Gül'e vilayette CHP ve MHP’nin 'çatı aday' olarak belirledikleri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sorulması üzerine şu cevabı verdi: "Adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde tüm adaylar belli olacak. Tabi ki ben cumhurbaşkanı olarak anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. Giderek artık Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği sürece yaklaşıyoruz. İlk defa halkın cumhurbaşkanını seçecek olması, bu sefer biraz daha farklı kılıyor. Anayasada cumhurbaşkanlığının görev ve sorumluluklarında bir değişiklik söz konusu değilse de sistem aynı. Cumhurbaşkanlığı seçim şeklinde bir değişiklik oldu. Bunun da sebeplerini hatırlayacaksınız. Geçen dönemlerde yaşanan sıkıntılar bunu mecbur etti. Halk da bunu o zaman onayladı. Dolayısıyla ilk defa halk direkt olarak cumhurbaşkanını seçecek. Birçok Avrupa ülkelerinde de parlamenter sistemlerde de bu söz konusu. Komşularımızda ve AB üyesi ülkelerde de vardır.”

"İSLAM DİNİYLE İLGİLİ İMAJIN DÜNYADA BOZULDUĞUNU ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ"

Irak’ta çok üzücü olayların yaşandığını ve Musul’daki Başkonsolosluğu'ndaki görevliler ile birçok sivil vatandaşı sağ salim Türkiye’ye getirmek için devletin bütün ilgili birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şu ifadeleri kullandı. “Bunlar çok üzücü ve ders alınacak şeylerdir. Bütün bunların Müslümanlar içerisinde cereyan etmesi ise ayrı bir üzüntü kaynağı olması gerekir ve İslam diniyle ilgili imajını bütün dünyada bozulduğuna üzülerek görüyoruz. Halbuki İslam dini haksız yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu söyleyen ve yasaklayan bir dindir. O bakımdan, bunun daha da derinleşmemesi hepimizin arzusudur. Bölge olarak, biz elimizden geleni yapıyoruz. Gece- gündüz koordine halinde büyük bir çalışma içinde. İnşallah bu vatandaşları konsolosluk görevlileri Türkiye’ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. İki ateş arasına kalan Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin Türkiye her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Onları geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Gereken her şey yapılmaktadır, yapılacaktır. Bu olayların hepimize ders olması gerekir. Hepimiz birbirimizin, ülkemizin kıymetini bilelim, el birliği içinde Türkiye’ye gelecek nesilleri çok daha iyi hazırlamak için çok daha fazla çalışalım. Dayanışma içinde olalım. Birbirimize sırt verelim. Farklı düşüncelerimiz var ama medeni şekilde kendi aramızda konuşmaya devam edelim."

"BEN AK PARTİ'NİN KURUCUSUYUM KENDİ ARAMIZDA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkanlığı'na ve başbakanlığa geri dönecek misiniz? şeklindeki soruya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şu şekilde cevap verdi. “Şu da bir gerçek ki; AK Parti’nin kurucularındanım. Dolayısıyla partinin kurucusuyum ve bütün kademelerinde bulundum. Dolayısıyla bütün bu konuları kendi aramızda da değerlendireceğiz. Türkiye’nin geleceği, partiyle ilgili düşüncelerimiz, aramızda konuşacağımız konulardır. Bugünkü cumhurbaşkanlığı görevim olduğu süre içerisinde sonuna kadar siyaset üstü tavrımı sürdürmek bir anayasal görevimdir."

7 yıllık Cumhurbaşkanlığı görevi süresince yaptıklarıyla ilgili bir pişmanlığının olup olmadığı sorusuna Abdullah Gül, geçmişin halk tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku