Evlerimizden çıkıp bir araya geldiğimiz, gittikçe kalabalıklaşan duraklarda başlayan yolculuğumuz ,her bir koltukta farklı kimliğe bürünmüş kişilikler inanışlar, kültürler sürekli dolup boşalan koltuklarda yapılan yolculuklar, birlikte geçirilen dakikalar uzun ya da kısa süren yolculuklarda bize eşlik eder.

Anlayamadığım fakat kulağıma hoş gelen farklı bir dil başka bir coğrafya beni uzaklara kendi ülkelerine götüren bir anlıkta olsa hayalimde canlandırmaya çalıştığım yerler...Yüzlerde bazen telaş yorgunluk ifadeleri ara sıra duyulan kahkahalar tatlı tebessümler . Bir yanda kendine özgü kıyafetleri ile tarz yapmış gençler diğer yanda elinde tespih çeviren beyler.Bir durak sonrasında hoparlörde yankılanan ses ve ayrılıklar.Bir gün içerisinde farklı tatlar alarak akşamın naif beni cezbeden bir noktasındayım.Bir köprü üzerine kurulmuş atölyeler çay içme ,dinlenme durakları ufak molalar beni benden alan o tılsım ruhumu dinlendiren.Ufak bir atölye içerisinde hayaller dolu.Çizilen her çizgide derin anlamlar ve yaşantılar.Bir halının desenine işlenmiş hikayeler.Duvardaki bir iki tablo kahramanlık destanlarıyla süslenmiş.Kimi bir ağaç gölgesinin sabah serinliğindeki tenimizi okşayışını andıran rahatlığı kimileri akıp giden su misali bir yerlere varabilme çabası içerisinde.Gözlerimize ilişen ağaç dallarındaki sürekli yer değiştiren kuşlar etrafımıza göz gezdirirken fark etmekte güçlük çektiğimiz ufacık karıncalar.Solunan hava aynı .

Hayat tarzları düşünceler, diller, dinler, kültürler farklı olsa da paylaşılan ortak bir hayat. Sevmek...Sevgi insanın içine düşmeyedursun ne yaparsan yap seninle mezarı paylaşacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108