SAĞLIK:
En Dirençsiz Grup Çocuklar!

Geçiş dönemi diye de adlandırılan sonbaharda hastalıklara karşı en dirençsiz grubun başında çocukların geldiğini ifade eden Dr. Haydar Çelik; “Okulların açılacak olması ile birlikte ev ortamından okul, anaokulu ve kreş gibi kalabalık ortamlara geçen çocuklar, burada birçok çocukla temas etikleri için yaz aylarına göre daha fazla hastalanma riskiyle karşılaşıyorlar” dedi.
Okul dönemlerinde sıkça karşılaşılan bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolları ile ilgili ailelere önemli bilgiler veren Dr. Çelik şunları söyledi: “Okul ortamlarında en çok solunum yolu enfeksiyonları görülür. Çünkü bu alanlar hem kapalı alanlardır hem de toplu olarak yaşanılan yerlerdir. Ayrıca yakın temasında olduğu bu alanlarda enfeksiyon çok daha hızlı bir şekilde yayılır ve kişiden kişiye veya kişilere çok çabuk bulaşır. Bu nedenle okula gönderdiğimiz çocuklarımızın öncelikle evdeki temizliklerine çok dikkat etmeliyiz. Yanı sıra okul dönüşlerinde onları çok iyi gözlemeli, ellerini bol sabun ile yıkadıklarından emin olmalıyız. Terlerini mutlaka kontrol etmeliyiz.”
Hastalık emaresi gözlemlendiğinde çocukları mutlaka hekime kontrol ettirilmesini tavsiye eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Haydar Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Çocuğumuzun farkında olmadan bulunduğu okul ortamında bulaşıcı bir virüs kapmış olabileceği gibi, kendisinde var olan virüsleri diğer çocuklara bulaştırma ihtimali ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle doğru olan; hasta olduğundan şüphelendiğimiz çocuğumuzu bir çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoruna göstermek olacaktır” diye konuştu.
Çocukların okula giderken beslenme çantalarında katkı maddesi içermeyen, şeker ve boya ihtiva etmeyen, fast food tarzında olmayan yiyeceklerin konulması gerektiğine de vurgu yapan Dr Haydar Çelik, özellikle annelerin beslenme konusuna çok hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Sağlıklı ve protein içerikli yiyeceklerin hazırlanarak beslenme çantasına konulması gerektiğine de dikkat çeken Dr. Çelik, mutlaka, kuru üzüm, kuru incir, badem ceviz gibi zihni açıcı ve zindelik verici gıdaların da çantada olması gerektiğini ifade etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Parkinson tedavileri yüzde 90 oranında olumlu...
Vücudun hareket kabiliyeti üzerinde çok önemli rolü olan dopamin isimli maddenin beyinde eksilmesiyle ortaya...

Haberi Oku