SAĞLIK:
Dikkat:Çok Yenirse BağırsağıTıkayabilir!

 Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, doğal ortamda yetişmesi, ucuzluğu, lezzeti ve C vitamini deposu olması nedeniyle çok faydalı bir meyve olan dikenli incirin yeterince yendiğinde bağırsakları çalıştırdığını ancak sınır aşıldığında çekirdeklerinin bağırsakta tıkanmaya yol açtığını söyledi. Karakan, “Bazı vakıalarda çekirdekleri ameliyatla çıkarmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

"ACİLEN AMELİYATA ALIYORUZ"

Dikenli incirin bir defada 2 ya da 3 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten Op. Dr. Karakan, “Vücudun enzimleri tarafından sindirilemeyen çekirdeklerin bağırsak tıkanıklığına yol açtığı unutulmamalı. Dikenli inciri fazla tüketerek şiddetli karın ağrısı ve günlerce tuvalete çıkamama gibi şikayetlerle hastanemiz aciline başvuran hastalarımız oldu. Bu hastalarımızdan birçoğunu ameliyat etmek zorunda kaldık. Bu tür vakıalar geldiğinde hızlıca ameliyata alıp, bağırsakta biriken ve çekirdek yumağı haline gelen topluluğu çıkardık.” diye konuştu.

SOĞUTULARAK SATILIYOR

Öte yandan diken inciri, uzmanlara göre C vitamini yönünden çok zengin bir meyve. Tokluk hissi veren, bağırsakları çalıştıran dikenli inciri, lezzeti nedeniyle tercih edenlerin yanı sıra diyet yapanların da ilgisini çekiyor. Yaz aylarında seyyar tezgahlarda, buzun üstünde soğutularak satılan diken inciri, doğada kendiliğinden yetiştiği için katkısız olması nedeniyle de her yaş grubundan insan tarafından gönül rahatlığıyla yeniyor. Dikenli incir, Akdeniz bölgesinde Frenk inciri ya da Hint inciri olarak da biliniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Parkinson tedavileri yüzde 90 oranında olumlu...
Vücudun hareket kabiliyeti üzerinde çok önemli rolü olan dopamin isimli maddenin beyinde eksilmesiyle ortaya...

Haberi Oku