POLİTİKA:
Suriyeli Sığınmacıların Temsilcilerini Kabul Etti!

 Bir saat süren görüşmede Başbakan Davutoğlu, Suriyeli temsilcileri hitaben yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacaklarını belirtti. Davutoğlu, "Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım. Sizden ricam; bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz, Suriyelilerin Ege Denizi'nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmeye Edirne ve İstanbul'dan 3'er Suriyeli temsilci katıldı. 

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş de hazır bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku