POLİTİKA:
Sessiz devrimin 8. Yıldönümü

Bağımsız Türkiye Partisi ‘nin (BTP) merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın 2005 yılında İstanbul’dan tüm dünyaya ilan ettiği Milli Ekonomi Modeli açısından 2013 yılının 27 Şubat’ı bir dönüm noktası oldu.
Tarihi oturumun 8. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “Haydar Baş Duma’da sessiz bir devrimle kapitalizmi tarihe gömmüştür” dedi.
BTP lideri açıklamasında, "27 Şubat 2013, Prof. Dr. Haydar Baş'ın gizlenmek ve örtülmek istenen fikirlerinin, devrimlerinin gizlenemeyeceği gerçeğiyle tüm dünyanın tanıştığı gündür. Duma'da Prof. Dr. Haydar Baş sadece tezini tanıtmaya gitmemiş, aynı zamanda sessiz devrimi ile kapitalizmi tarihe gömdüğünü ilan etmiştir" ifadelerini kullandı.

Tarihi gün; 27 Şubat 2013

14 Nisan 2020’de Hakk'a uğurladığımız Prof. Dr. Haydar Baş, bundan 8 yıl önce Rusya'dan gelen davet üzerine kurmaylarıyla beraber Rusya'ya gitmiş ve 27 Şubat 2013 tarihinde Duma'da 5 saate yakın bir Milli Ekonomi Modeli oturumu gerçekleşmişti.
Duma’da Rusya'nın önde gelen partilerinden Liberal Demokrat Parti (LDPR) Genel Başkanı Vladimir Jirinovski tarafından karşılanan Prof. Dr. Haydar Baş, Duma'da Rusya tarafından özenle uygulanan Milli Ekonomi Modeli'ni detaylarıyla anlatmıştı.
İlk kez bir Türk siyasinin ekonomi brifingi verdiği Duma'daki konuşmayı çok sayıda Rus siyasetçi, akademisyen, iktisat ve siyaset bilimi öğrencisi takip etmişti.

Prof. Dr. Haydar Baş’tan tarihi konuşma
 
Prof. Dr. Baş, Türk milleti açısından 'gurur ve onur günü' olarak kayıtlara geçen tarihi konuşmasında özetle şunları söylemişti: "İktisat literatürüne sunduğumuz Milli Ekonomi Modeli, Rusya başta olmak üzere yaklaşık 120 ülkede kısmen de olsa uygulanmaktadır. Milli Ekonomi Modeli, sessiz bir devrimle kapitalizmi tarihe gömüyor. Globalizmin ekonomik ayağını oluşturan kapitalist sistemin dünyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği ortadadır. Ülkelerin çözüm olarak kabul ettiği Milli Ekonomi Modeli sürekli büyümeyi temin etmesi, adil bir gelir dağılımını sağlaması, tam istihdamı temin etmesi, yani işsizliği önlemesi ile insanlığa tek kurtuluş formülüdür. Milli Ekonomi Modeli'nin en önemli özelliklerinden biri globalizmin karşısında devletlerin ayakta durmalarını temin edebilecek formülleri içermesidir. Bize göre devletin gelir kaynakları sadece vergiler değildir. Vergilerin yanı sıra senyoraj hakkının mutlak surette devreye konması, madenlerin devlet millet ortaklığıyla işletilmesiyle elde edilecek karın devlet hazinesine bırakılması devletin gelir kaynakları arasındadır."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Genç Seçmen Sayısı Her...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Dijital Gençlik Buluşmasında yaptığı konuşmada,...

Haberi Oku

banner108