POLİTİKA:

Başkan Davutoğlu, “Sizler bugün zor zamanda Ankara’daki mevcudiyetinizle Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, bu durumu yansıtmak için kriz senaryoları çıkarmak isteyenlere karşı Diyarbakır’dan, Erzurum’dan, Edirne’den Hakkari’den fevç fevç Ankara'ya aktınız. Malazgir’ten Anadolu’ya akan yiğitler gibi Anadolu'dan Rumeli'ye giden atalarınız gibi ve Anadolu’dan İstanbul’a büyük fethe yürüyen dedeleriniz ve dahi Çanakkale’ye onur için istikbal için istiklal için yürüyen o yüce şehitler gibi. Biz böyle zor zamanlarda ak bayrağı, al bayrağı yüceltenlerden gurur duyuyoruz. Varlığınızla varlığımız pekiştirdiniz. Allah sesimizi gür eylesin. Allah bastığımız toprağı kadim ve güçlü eylesin. Allah şehitlerimizin emanetini taşıma gücünü bize nasip eylesin. Bugün vatanın birliği ülkenin istikbali için için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi sizler de Ankara’ya o yiğitlerin emanetine güç vermeye geldiniz." diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinden sonra kriz çıkarılmayı başlandığını iddia eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran sonrası çok senaryolar yapıldı, kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK'sı, DEAŞ'I dışarıdaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve 12 yıllık AKP iktidarının bütün kazanımlarını yok etmek için harekete geçtiler. Onlar bu şer odakları için harekete geçerken AK Parti kadroları 1 Kasım’da yeni bir demokrasi zaferi için harekete geçiyor. Onlar kaos için harekete geçerken AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor. Herkes 7 Haziran'dan sonra yaşananları gördü. Kimlerin kardeşi kardeşe kırdırmak için, kimlerin bu ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü. Kimlerin Türkiye'de güçlü bir yönetime ihtiyaç varken iktidardan kaçtığını gördü. Ne kurulan tuzaklara fırsat veririz ne de millet güçlü iktidar istediğinde onlardan kaçarız. Biz dik durduk bu hareketi başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. Kurulan tuzaklara boyun eğmedik. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik.”
Davutoğlu, konuşmasının sonunda da kalabalığa “Sefere hazır mısınız, menzili görüyor musunuz?” diye sordu.
AHMET DAVUTOĞLU, KONGRE SALONUNDA
Konuşmasının bitiminde Ahmet Davutoğlu, kongre salonuna eşi Sare Davutoğlu ile birlikte giriş yaptı. Davutoğlu'nu bazı bakanlar ve AK Parti yöneticileri karşıladı. Öte yandan son dönemlerde meydana gelen terör olaylarından dolayı salonda müzik dinletisi yapılmıyor. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongrede partinin astığı pankartlar haricinde başka pankart asılmasına izin verilmedi.
Türkiye'nin her yöresini sergileyen genç kızlara yöresel kıyafetler giydirilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Kongre salonunda AK Parti'nin 13 yıllık iktidar kısa filmi izletildi. Film izlenirken AK Parti kurucularından olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok alkışlanan kişi oldu.
Kongreye gelenler arasında eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti'nin 3 dönemlik isimlerinden Bülent Arınç da bulunuyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku