POLİTİKA:
Başbakan Davutoğlu'na Özelleştirilen Kurumları Sordu!

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, AK Parti iktidarı döneminde devlete ait birçok iktisadi teşebbüsün, arazi, yapı vb. özelleştirme yolu ile satışa çıkartıldığınıve kısa sürede satıldığını söyledi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle özelleştirilen kurumlar hangileridir? Bu kurumlar ne kadara özelleştirilmiştir?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle özelleştirilen kurumlar kim ya da hangi kurumlara satılmıştır?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait satılan arazi, bina vb. var mıdır? Var ise bu arazi, bina ve benzerleri kim ya da hangi kurumlara satılmıştır?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait satılan arazi, bina vb. ne kadara satılmıştır?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait kurum ve kuruluşların elinde bulunan hisselerden satışı yapılan var mıdır? Var ise bu hisseler hangileridir?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait kurum ve kuruluşların elinde bulunan hisselerden satışı yapılanlar kim ya da hangi kurumlara satılmıştır? Satılan hisselerin bedeli nedir?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait olan ve satışı yapılan hisselerin, arazilerin, binaların ve şirketlerden yabancı firmalara satılanlar hangileridir?

2003-2015 yılları arasında yıllar itibariyle kamuya ait olan ve satışı yapılan hisselerin, arazilerin, binaların ve şirketlerin 5 yıl içinde sahipleri dışında başka kişi ya da kurumlara satışı yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu satışların bedeli nedir?

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku