POLİTİKA:
'Adalet ve Kalkınma Kavramları, Birer Deniz Feneri Gibi Bugün de Yolumuzu Aydınlatıyor”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sincan Harikalar Diyarı’nda düzenlenen törene katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, TBMM eski Başkanları ve AK Parti milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.
“TÜRKİYE, 16 NİSAN HALK OYLAMASI İLE DAHA GÜÇLÜ BİR DEMOKRASİYE GEÇTİ”
Son yıllarda üst üste yaşanan sıkıntılar sebebiyle ekonomide bozulan dengeleri yeniden yerine oturtma konusunda önemli mesafe kat ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16 Nisan halk oylaması tarihimizde ilk defa yönetim biçimimizi doğrudan milletimizin kararıyla ve köklü bir şekilde değiştirdiğimiz bir dönüm noktasıdır. Türkiye bu değişiklikle yürütme gücünün Cumhurbaşkanında olduğu, yasamanın yine Parlamentoda-Meclis’te ve yargının da bağımsız mahkemeler eliyle yürütüldüğü daha güçlü bir demokrasiye geçmiştir” değerlendirmesinde bulundu.
Geçen 15 yılın her birini önemli birkaç başlığıyla saymanın dahi Türkiye’nin nasıl bir ateş çemberinden geçtiğini gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör eylemleri, darbe teşebbüsleri, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılar karşısında milletle omuz omuza tarihî bir mücadele verdiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti bu mücadelenin lokomotifidir. Allah’ın yardımıyla bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“BAŞARILARIMIZIN GERİSİNDE MİLLETİMİZLE KURDUĞUMUZ GÜÇLÜ İLİŞKİ VAR”
AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdıklarının her birinin önemli ve kıymetli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli-kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi” vurgusunda bulundu.
AK Parti’nin 2011 seçimlerindeki şarkının sözlerini aktararak, “Evet, bizler aynı bağın gülüyüz. Biz milletimizle aynı yoldan geçmeyi, aynı sudan içmeyi, aynı türküleri söylemeyi, aynı duaları etmeyi sürdüğümüz müddetçe Türkiye 2053 vizyonunu da, 2071 hedeflerini de AK Parti’yle gerçekleştirmeye devam eder” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir kimilerinin kendisine “Diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız” dediğini hatırlattı ve “İyi de, biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz. AK Parti olarak biz, milletimizle birlikte ülkemizi 15 yıl başarıyla yönettik” diye ekledi.
“SİYASET MEYDANI ER MEYDANIDIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Varsa icraat konusunda, bu mücadeleyi yürütme konusunda bizimle rekabet edebilecek, yarışabilecek, aşık atabilecek birileri buyursun çıksın meydana. Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya’nın Focus Dergisine AK Parti’yi şikâyet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan-dolan, her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti’yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin var mı, planların var mı, hünerlerin var mı milletin önüne sereceksin. Şayet milletimizi ikna edebilir, desteğini alabilirsiniz iktidara gelmek bir devir-teslim törenine bakar. Unutmayınız, aynı durum bizim için de geçerlidir. Milletimize kendisi ve ülkemiz için en güzel geleceği AK Parti olarak bizim hazırlayacağımızın güvenini vermek, her seçimde de bunu tazelemek mecburiyetindeyiz. Ancak, sen sözde adalet yürüyüşünü yaparken sağına, soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alır, onlarla beraber yürürken bu millet sana destek vermez.”
Bu bayrağın, bu vatanın, bu devletin ve bu milletin kadrini, kıymetini bilmeyenlerin bu ülkede iktidar olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim bu Rabia’mıza ‘terör örgütü işaretidir’ diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil, bu AK Parti’nin manifestosu” dedi ve konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulundu.
“HİZMETTE OLDUĞU GİBİ SİYASETTE DE HER TÜRLÜ REKABETE AÇIĞIZ”
14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’yi kurarken, “Bir daha bugünlere dönmemek için çıtayı biraz daha yükseltiyor ve ‘tek başına iktidar bize yetmez’ diyoruz. Türkiye’nin istikrarı, devletimizin itibarı, halkımızın mutluluğu için AK Parti olarak yüzde 50 diyoruz” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıl önce belirledikleri bu hedefe 2019 seçimleri için artı 1 seçmen ilave ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz 2007 yılında yüzde 47, 2011 yüzde 49.9, 1 Kasım 2015’te yüzde 49.5 oy alarak zaten bu hedefe yaklaştık. Artık tüm hesaplarımızı yüzde 50’in üzeri için yapmak, tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütmek durumundayız” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin diğer pek çok konuda olduğu gibi bu hususta da standartları kendi eliyle yükselttiğini ve böylece hizmette olduğu gibi siyasette de her türlü rekabete açık olduklarını ilan ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rekabet çıtasının yükselmesinin bize verdiği mesajı çok iyi görmemiz, anlamamız gerekiyor. Madem başarının çıtası değişti, madem mücadelenin şartları değişti, öyleyse bizim de kendi içimizde bu değişimi hayata geçirmemiz şart” ifadelerini kullandı.
“BİR BAYRAK YARIŞI OLAN HİZMET KERVANINDA GÖREV DEĞİŞİMİ GAYET TABİİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin değişim talebine cevap vermek üzere kurulan AK Parti için değişim tabii bir olgudur. Her kongrede teşkilatlarımızı, her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, aynı şekilde bunların altındaki kurulları, il genel meclislerini, belediye meclislerini belirli oranlarda değiştirmek suretiyle bugünlere geldik. Sadece bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var. Başarılı olan arkadaşlarımızla elbette yolumuza devam edeceğiz. Yıllardır partimize çok önemli hizmetler vermiş arkadaşlarımızın bazılarıyla farklı platformlarda çalışmaya ihtiyacımız var, bunun yanında yılların verdiği bir yorgunluk ve yıpranmışlık sebebiyle görevini devretmeye hazır arkadaşlarımızın olduğunu zaten biliyoruz. Bilhassa AK Parti il, ilçe kongrelerinde, belde kongrelerimizi ve atamaları bitirdik. Şimdi ilçeler başlıyor, iller başlıyor ve böylece inşallah Şubat sonuna kadar bütün bunları bitireceğiz. Bütün bunlar bir tasfiye harekâtı değildir, bu böyle bilinmeli, bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi gayet tabiidir.”
AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana, hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendini bu büyük ailenin bir mensubu olarak gören herkes partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatlarındaki değişim ihtiyacını vurgulu bir şekilde dile getirmesinin sebebini “2019’a kadar yürütmemiz gereken hazırlıklarımızdır, bunun için de gayretli olmamız lazım” şeklinde açıkladı.
FETÖ başta olmak üzere, terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin AK Parti’den uzak tutmanın tüm partililerin en başta gelen görevi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha gösterilmemesi gerektiğini dile getirdi.
“ADALET VE KALKINMANIN LOKOMOTİFLİĞİNİ YAPARAK, ÜLKEMİZ VE DÜNYA İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
AK Parti’nin kongrelerinde görev alacaklara başarılar dileyen ve görevini devredecek olanlara verdikleri hizmetler için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kardeşlerim, AK Parti milletimizle birlikte adeta tarih inşa ediyor, tarih yazıyor. Partimizin ismini oluşturan ‘adalet’ ve ‘kalkınma’ kavramları hangi yöne gitmemiz gerektiğini gösteren birer deniz feneri gibi bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada adaleti ve kalkınmayı temin edeceğimiz güne kadar bize durmak yok. Kimsenin vagonu olmadan daima adaletin ve kalkınmanın lokomotifliğini yaparak ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için çalışmayı sürdüreceğiz. Dünyayı kendilerinden başka herkes için cehenneme çevirmek isteyenlerin tersine, biz yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet yolunda tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Bugüne ve bugüne kadar attığımız adımlarla her adımda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesiyle hareket ettik, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”
Ülkenin ve milletin sahada ter dökerek ve her türlü fedakârlığı yaparak elde ettiği kazanımları masada heba etme dönemini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “IMF reçeteleriyle, yüksek faiz prangasıyla, rüşvet ve yolsuzluk batağıyla, kısır siyasi çekişmelerle devraldığımız bir ülkeyi, hamdolsun bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi hâline getirdik” sözlerine yer verdi.
Terörle, darbelerle, kriz ve kaoslarla önlerini kesmek isteyenlerin bugüne kadar başarılı olamadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu oyunların gelecekte de başarısızlığa mahkûm olmasını sağlamak bizlerin, AK Partililerin görevidir” diye ekledi.
“ÖNÜMÜZDE 2023 HEDEFLERİMİZLE SOMUTLAŞTIRDIĞIMIZ BÜYÜK TÜRKİYE’YE ULAŞMA SORUMLULUĞU VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye büyüdükçe, unutmayın, dertlerimiz de büyüyor, başımıza musallat olan tehlikeler de artıyor. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimizle somutlaştırdığımız büyük Türkiye’ye, güçlü Türkiye’ye, müreffeh Türkiye’ye ulaşma sorumluluğumuz var. Bu bizim milletimize karşı bir taahhüdümüzdür. 16 Nisan halk oylamasında her gittiğimiz yerde bu sözü milletimize verdik. 15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele şehitlerimize, en son Karadeniz’de 15 yaşında hain kurşunların hedefi olan Eren yavrumuza karşı mahcup olmamak için bu hedeflerimize ulaşacağız. Bunun için 2019 seçimlerinde milletimizle 2002 yılından beri sürekli tazelediğimiz ahdimizi bir kez daha ve çok daha güçlü bir şekilde inşallah yenileyeceğiz.”
Fatih’in hocası Akşemseddin’in ‘Sen şartlara teslim olmazsan, şartlar sana teslim olur’ sözünü hatırlatarak, Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm büyük reformları şartlara teslim olmadıkları için başardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de önümüzde 2019 için yine böyle bir fırsat var. Âşık Veysel gibi ‘uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz-gece’ dedik, şartalar teslim olmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi ve sözlerini nice kuruluş yıl dönümlerinde bir arada olma temennisiyle tamamladı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku