ÖZEL HABER:
Sırada Kafsiad mı var?

Bursa'da Çerkeslerin önde gelen isimlerinden birisi olan Aydın İlhan 7 Haziran'da Bursa Bağımsız Milletvekili adayı olmuştu. 

Aydın İlhan oldukça emek verip, Bursa'daki Çerkes iş adamlarını bir çatı altında toplamak amacı ile KAFSİAD'ın kurucuları arasında yer aldı. Bir dönem burada başkanlık görevini de yürüten Aydın İlhan, Milletvekili adaylık sürecini gerekçe gösterip KAFSİAD başkanlığından istifa etmişti. 

Milletvekili seçimleri sürecinde beklediği oy oranını yakalayamayan Aydın İlhan, tekrar KAFSİAD başkanlığına dönmediği gibi, tekrarlanacak olan seçimde de yer almayacağını bildirmişti. Aydın İlhan Bursa'da faaliyet gösteren bir başka Kafkas kökenlileri çatısı altında toplayan dernekten istifa ederek eleştiri toplamıştı.

Bir dönem kulislerde adı Samsunlular Derneği ve Samsun Dernekleri Federasyon Başkanlığı ile de anılsa da Aydın İlhan geçen hafta yine üyesi bulunduğu bir başka Çerkes kökenli derneğe daha istifasını verdiği iddia edildi.

Aydın İlhan'ın Çerkes Dernekler'inden ardı ardına istifa etmesinin altında yatan farklı sebepler olduğu iddia ediliyor.

Çerkesler Destek Vermedi
Milletvekili adaylığı esnasında, adaylık süreci ile ilgili demeç veren İlhan, mevcut siyasi partilerin Çerkeslere seçilebilecek yer vermemesi nedeni ile aday olduğunu belirtmiş, partilerin herhangi birisinin seçilebilecek sıraya Çerkes milletvekili adayı göstermesi halinde, adayın lehine yarıştan çekileceğini ifade etmişti. 

Ancak beklentileri karşılayabilecek bir aday olmayınca, Çerkesler adına mücadele vermesi ve bu çıktığı mücadelede çerkeslerden yeteri derecede destek bulamamasının, Çerkes Derneklerinden ardı ardına istifa etmesinin en önemli nedenler arasında yer aldığı ifade edilmektedir.

Maddi Kayıplarını Telafi Etmek ve İşine Odaklanmak İstiyor
Dile getirilen bir başka iddia Aydın İlhan'ın adaylık sürecinde oldukça fazla masraf yaptığı ve bu yüzden işlerine odaklanarak maddi kayıplarını telafi etmek istediği konuşuluyor. İddiaya göre İlhan işlerini düzeltmez ise ileride kendisini maddi olarakl zor günler bekleyebileceği ifade edildi.

Samsunlular Derneği Başkanı Olmak İstiyor
Olüdukça zayıf dile getirilse de Aydın İlhan'ın Çerkes dernekleri ile ilişkilerini keseceğini ve sadece Samsunlular Derneği için çalışmalar yürüteceği ve burada başkanlık seçiminlerine girmeyi düşündüğü de dile getirilen iddialar arasında. 

Hatta bu nedenle Aydın İlhan'a yakın çevrelerden, kurucuları arasında bulunduğu KAFSİAD'tan dahi tamamen ayrılmayı düşündüğünü iddia eden kişiler bulunmakta. 

CAFER BOZKURT'tan Olay Açıklamalar!


Son olarak iddialar üzerine www.uludaghaber.net'i arayan KAFSİAD yönetim kurulu üyesi Cafer Bozkurt Çerkes Derneklerinden istifa iddialarını doğrulayarak, Aydın İlhan'ın şu an  Çerkes derneklerinden istifa ederek KAFSİAD dışında hiç bir Kafkas kökenli derneğe üyeliğinin kalmadığını ve Aydın İlhan'ın  Samsunlular Federasyonu Yönetimi için isminin geçtiğinide doğruladı.

 


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku