Mustafakemalpaşa Haberleri:
Zarar En Kısa Sürede Karşılanacak!
Zarar gören tarlaları yerinde inceleyen Vali Küçük’e, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan da eşlik etti.
 
Yaptığı açıklamada, dün Trakya ve İstanbul'da sağanağın etkili olduğunu belirten Vali Küçük;’’ Doludan Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerimiz şiddetli bir biçimde etkilendi. Biz, dün bu haberi alır almaz Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü ekiplerimizi hemen harekete geçirdik. Sizlerde biliyorsunuz akşam 21.00 civarlarında bütün ekiplerimiz sahadaydı. Tespitler yapıldı, Mustafakemalpaşa’da 1150 kadar çiftçimizin 76 bin dönüm, Karacabey’de ise 200 çiftçimizin 19 bin dönüm ekili alanı önemli ölçüde etkilendi. Bu arazilerde domates, biber, kavun, karpuz ve kabak gibi ürünler ekiliydi. Bazı tarlalardaki ürünler hiç kullanılamaz, toplanılamaz ve satılamaz hale geldi.
 
Tespitler yapıldı ve Tarım Bakanlığımıza gönderildi. Çiftçimizin mağduriyetinin takipçisiyiz. Biliyorum mağduriyetiniz, hasarınız çok. Kimi tarlalarda yüzde yüz zarar mevcut. Sizlerde mevzuatı biliyorsunuz, yüzde 40’ın üzerindeki hasarlarda nakdi ödeme söz konusudur. Yüzde 40’ın altında olanlarda da devletin desteği, katkısı var. Özellikle borçların ötelenmesi, ertelenmesi söz konusudur.
 
Sebebi ziyaretim, ilk önce siz çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun demek, üzüntünüzü paylaşmak, olayı takip ettiğimi bilmenizi istemek, sizleri dinlemek ve hasar gören tarlaları, ürünleri yerinde incelemek.’’ dedi.
 
Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü ekipleri dolu yağışından zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için zarar tespit çalışmalarını kısa sürede tamamlayacaklar.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108