Mustafakemalpaşa Haberleri:
Yetimler ümmete emanettir

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Her Kalbe Bir Yetim’ temasıyla gerçekleştirilen programa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İHH Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Doğan, İHH Mustafakemalpaşa Temsilcisi Mustafa Bulut, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte yardım gönüllüleri katıldı.
Belediye Düğün Salonu’ndaki programın açılışında konuşan İHH Temsilcisi Mustafa Bulut, Mustafakemalpaşa’da 150 yetim çocuğa hamilik ettiklerini söylerken; “1992 yılından bugüne İHH olarak susturulana ses, zindanlara güneş olduk. Gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İHH Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Doğan ise yetim dayanışma projesinde hedeflerinin 1 milyon kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti.
 
İHH’ya övgü
 
İHH’nın tüm mazlumlara uzattığı yardım eliyle Türkiye’nin merhamet köprüsü olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da konuşmasında; “ Kendisi de yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz. Onun için yetimler peygamberin emanetidir. Hem İslami hem de insani bir görev olarak her şart altında yetimlerimize sahip çıkarak, onların yüzünü güldürmeliyiz” dedi.
Geceye katılan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise programda bir seminer verdi. Müslümanların gücünün sınırsız olduğunu vurgulayan Dilipak; “ Yetim meselesi göz ardı edilecek bir mesele değildir. Mazlumlara sahip çıkmak, Allah’ın ipine sarılmaktır ” dedi.
Mustafakemalpaşa İHH Temsilciliği, faaliyetlerine başladığı 4 yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine toplam 49 tır yardım göndererek mazlumların yanında olmayı sürdürdü.
Yetim Dayanışma Gecesi’nde, İHH tarafından Suriye sınırındaki kamplara ulaştırılmak üzere 2 tır yardım gönderildi.
Gecede kitaplarını imzalayan Abdurrahman Dilipak’a Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından plaket takdim edilirken, ‘Her Kalbe Bir Yetim’ projesine destek olanlara teşekkür belgesi verildi.
 
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku