Mustafakemalpaşa Haberleri:
Uğur Böcekleri, sosyal yaşama değer katıyor
Her yaştan vatandaşa sekiz  yıldır süren programlı kurslarıyla mesleki ve teknik beceriler kazandırarak sosyal yaşama değer katan Uğur Böceği Kültür Merkezi, yerli mallarının kullanımını yaygınlaştırmak ve toplumda tüketici bilincini arttırmak amacıyla gelenekselleştirdiği yerli malı etkinliğini bu yılda tüm şubelerde gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri birlikte mahalle muhtarları, merkez kursiyerleri ve eğitimcilerin katıldığı etkinlikte, Uğur Böceği kursiyerlerinin hazırladığı Türk mutfağının eşsiz ve çeşitli ürünleri davetlilere ikram edildi.
Yerli Malı Haftası’na gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Uğur Böceği Kültür Merkezi’ne teşekkür eden Başkan Sadi Kurtulan, üretimi esas alan her girişime sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
 
'Hayat boyu öğrenme'
 
Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin komşuluk ilişkilerini güçlendiren ve paylaşmayı ilke edinen bir anlayışla çıktığı yolda 7'den 70'e her vatandaşa ulaştığını belirten Başkan Kurtulan; " Birlikte çalışma ve üretmenin Mustafakemalpaşa’daki adresi olan bu eğitim yuvalarının asıl sahibi Mustafakemalpaşalılardır. Kursiyerlerimizin geçtiğimiz sekiz yılda gösterdikleri ilgi bunun en güzel kanıtıdır. 12 bine yakın kursiyerimiz bu merkezlerde çok farklı alanlarda eğitim gördü. Kadınlarımızın kurslara yönelik ilgisinden de ayrıca mutluyuz.
Uğur Böceği Kültür Merkezi, hayat boyu öğrenme sürecinin tamamlayıcı bir unsuru olarak Mustafakemalpaşa'da kapsayıcı ve başarılı çalışmalara imza atmaya devam edecek" dedi.
 
'Verimli bir yıl bizi bekliyor'
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin yürüttüğü projeler hakkında kursiyerleri bilgilendiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; " Gençlerimiz, kültürel ve sportif faaliyetlerini artık daha modern bir tesiste yapacak. Bu kapsamda, Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin inşaatında uzun bir yol aldık. Bununla birlikte ulaşımı rahatlatacak olan 3. Köprü'nün ayakları dikildi. Kirmasti Deresi'ni tüm yönleriyle sosyal yaşamın içine katmak istiyoruz. Dere boyunun düzenlenmesi çalışmalarına yönelik DSİ'nin önümüzdeki günlerde bir ihalesi olacak. Yeni bir terminal içinde çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İnsanlarımızın ürettikleriyle geçimlerini sağlamlarını hedefliyoruz. Bu konuda her gün daha iyi işler yapmanın gayreti içindeyiz. Mustafakemalpaşa, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişim ivmesini yeni yılda da sürdürecek. Üç yeni et entegre tesisinin yapımına öncülük ederek bu yatırımları bölgemize kazandırdık. Yalıntaş'ta yeni hayvan pazarımızın imalatı Şubat sonuna kadar tamamlanacak. Süt ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla da girişimcilerimizle temas halindeyiz. Kırsal mahallelerimize süt toplama merkezlerini kurmaya devam edeceğiz. Yıl içerisinde OSB'ye bin kişilik istihdam sağlayacak olan büyük bir fabrikanın temelini atacağız. 2018 yılı Mustafakemalpaşa için her alanda verimli bir dönem olacak" dedi.
Başkan Sadi Kurtulan etkinlikte, kursiyerle sohbet ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
 
 
 
 
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108