Mustafakemalpaşa Haberleri:
Sel tahribatının yaraları sarılıyor

Mustafakemalpaşa’da geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Taşpınar, Dorak ve Akçapınar gibi kırsal mahallelerde bazı ev ve ahırları su basarken, toprak kayması dolayısıyla da yollar zarar gördü.
Selden etkilenen mahallelere 1 ekskavatör, 2 bekoloder, 7 kamyon ve 10 kişilik bir ekiple anında müdahale eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, metrekareye 26,8 kilogram yağışın düştüğü bölgelerde yol açma ve temizleme çalışmalarını hızla sürdürürken, Uluabat Gölü çevresinde mangal kömürü işi yapan mevsimlik işçilere de çadır yardımında bulundu.
Afete maruz kalan mahallelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 
Ekiplerimiz seferber’
 
Başkan Kurtulan; “ Ekiplerimiz, mağduriyetin yaşandığı günden beri bu bölgelerde bulunuyor. Hayat normale dönmüş durumda. Mustafakemalpaşa’nın kuzey doğusunda bulunan kırsal mahallelerde yaklaşık 30 km’lik bir havza içerisindeki su kanalları açıldı, taş ve çamurlar temizlendi. Yol genişletme ve düzenleme çalışmaları titizlikle sürüyor. Mağduriyetleri hızla gideriyoruz. Hasar tespit çalışmaları doğrultusunda 30 konutta ve ekili tarım arazilerinde maddi hasar bulunuyor. Dorak ve Karaoğlan mahalleleri arasında, Uluabat Gölü kıyılarında mevsimlik işçilerimizin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ekiplerimiz burada da su taşkınları doğrultusunda oluşan taş kaymalarına karşı önlem aldı. İşçilerimize çadır desteğinde bulunduk. Muhtarlarımızla istişare halindeyiz, yaraları el birliği ile saracağız ” dedi.
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108