Mustafakemalpaşa Haberleri:
Sağlığa bir yatırım daha

Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Sağlık Müdürlüğü’nün bir arada olduğu yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kaymakam Mustafa Masatlı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Elif Güler Kazancı, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin sağlığın insanın hayatındaki önemini idrak eden bir anlayışla bu alanda yeni ve çok değerli atılımlar yaptığını belirtti.
 
‘Sağlık yatırımları sürecek’
 
Sağlık alanında gerçekleşen hizmetlerin millete yapılan en önemli hizmet olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu; “ Biz geldiğimizde ülkemizdeki yıllık sağlık yatırımları sadece 18,7 milyar liraydı. Bugün ulaştığımız rakam, bir yılda 117 milyar lira. Geldiğimizde 387 bin olan sağlık personeli, bugün 917 bine ulaştı. Büyük devletlerin insana olan yatırımları çok önemlidir. Biz yıllarca bu hizmetleri başka yerlerde gördük. Haber kanallarında bir devletin bir vatandaşına nasıl itibar gösterdiğini izledik. Bugün geldiğimiz nokta o kadar değerlidir. Bursa özelinde de çok büyük sağlık yatırımları gerçekleştirdik. Önümüzdeki yılda 1355 yataklı şehir hastanesini açacağız. Bunlar, milletiniz için aşkınız varsa olur ” diye konuştu.
 
‘En büyük merkezlerden biri’
 
Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan ise konuşmasında, Mustafakemalpaşa’nın son yıllarda önemli sağlık yatırımlarına kavuştuğunu söyledi.
Balıkesir ve Susurluk’tan gelen hastaların organize edildiği Mustafakemalpaşa’yı ‘güçlendirilmiş bölge’ olarak değerlendirdiklerini belirten Akan; “ Bursa’da toplam 14 adet sağlıklı hayat merkezi var. 8’i fiilen hizmette, 6’sının inşaatı sürüyor. Eski devlet hastanesini depreme dayanıksız olduğu için yıktık. Acil Servis’in olduğu binayı ise güçlendirerek bu proje için hazırladık. Bursa’daki en büyük merkezlerden birini buraya kazandırdık. Merkez, 2.363 m2 kapalı bir alana sahip. 1milyon 858 bin TL’ye tamamladığımız bu proje içinde sağlıklı hayat merkezinin yanı sıra 2 tane 112 acil servis istasyonu ve verem savaşta bulunuyor. Binamızda, 1. Basamak Sağlık Hizmetleri’nin hepsini topladık.  100 binlik nüfusa güzel bir hastaneden sonra bu merkezi kazandırmış olduk ” dedi.
 
‘Sağlık hizmetleri katlandı’
 
Emeğin, alın terinin çok olduğu topraklarda yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da kaliteli sağlık hizmetlerinin Mustafakemalpaşa’ya ulaşmasının memnuniyetini yaşadıklarını dile getirdi.
Başkan Kurtulan; “ Eski devlet hastanesi 80’li yıllarda Dr. İlhami Şanal gibi halkın gönlünden taht kurmuş kişilerin çabalarıyla yapıldı. Bu hizmetleri alırken emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum.16 yıldır aldığımız en büyük hizmet, her yönüyle mükemmelliğe ulaşan yeni hastanemiz oldu. Mührü bu hizmete vuran başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetlerimize ve sağlık bakanlarımıza hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Milletimizle el ele vererek daha güzel hizmetleri bu coğrafyaya taşıyacağız ” dedi.
 
‘İlkemiz, sağlığa yatırım’
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı ise hastalığa değil sağlığa yatırım yapma ilkesiyle yola çıktıklarını söylerken sağlıklı hayat merkezi ve aile hekimliği sistemini güçlendirerek teşvik etmeye önem verdiklerini kaydetti.
Kazancı; “ Özellikle kronik hastalılarla mücadele adına diyetisyenlerin, sosyal çalışmacıların ve aile psikologlarının ve her anlamda kansere yönelik taramaların yapılacağı bu merkezlerde sağlık çalışanları her daim vatandaşlarımızla birlikte olacaklar ” dedi.
 
Entegre sağlık merkezi
 
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce projelendirilen merkezin açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, binayı gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Sağlık Müdürlüğü’nü de içinde barındıran Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde, basit enjeksiyon ve pansuman hizmetlerinin yanı sıra, kronik hastaların takibi ve bilinçlendirilmesi, kanser erken tanı ve yönlendirme işlemleri, verem savaş dispanseri ve veremle mücadele faaliyetleri ile tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ve rehabilitasyon hizmetleri verilecek.
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku