Mustafakemalpaşa Haberleri:
Patikalar Dergisi veda etti

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Kekil Şimşek veda mesajında; “ Bir çocuğumuzu büyütür gibi bu yerel dergiyi el birliği ile bugünlere taşıdık. Üzgünüz fakat Mustafakemalpaşalılara dergimize yıllardır sahip çıktıkları için müteşekkiriz” dedi.
Mustafakemalpaşa’nın en uzun soluklu kültür-sanat dergisi olan ve 11 yıldır aralıksız okuyucularla buluşan Patikalar Dergisi, Şubat ayı itibariyle kapandı.
2007 yılında başladığı yayın hayatına bugüne kadar 10 kitap ve 117 sayı sığdıran; öykü, karikatür, şiir ve denemelerin yanı sıra kırsal mahallelerin geleneklerini kapağına taşıyarak kayıt altına alan Patikalar Dergisi, Mustafakemalpaşa’da sanat ve edebiyatla ilgilenenler için bir çatı oldu.
Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı’nın yanı sıra ilk sayısından itibaren derginin genel yayın yönetmenliğini yapan Kekil Şimşek, veda mesajını sosyal medyadan duyurdu.
 
‘Kültürel değerlerimize sahip çıktık’
 
Patikalar Dergisi’nin yıllardır Mustafakemalpaşa’nın kültürel değerlerine sahip çıkarak, genç ve usta yazarlara sayfalarını açan bir okul olduğunu söyleyen Şimşek, derginin artık misyonunu tamamladığını belirterek; “ İlk günden itibaren Mustafakemalpaşa’nın yerel bir belleği olmak istedik. Bu amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. 11 yılda 117 sayı çıkardık. 110 köyümüzü tüm sosyo-ekonomik ve kültürel değerleriyle tanıttık. 4 özel sayı ve 10’a yakın kitabı okuyucularımızla buluşturduk. Ayrıca dergimizin tüm sayılarını kapsayan eserin ilk cildini çıkardık. İkincisini de belediyemiz yakında yayınlayacak.Muzaffer İzgü’den Osman Şahin’e kadar birçok usta yazarımız bize gönül verdi ve destekledi. Tüm yazar kadromuzla birlikte dergimizi üzerine titrediğimiz bir çocuk gibi büyüttük. Bugün üzgün olsak da okuyucularımızın ilgisine her zaman müteşekkiriz. Dergimize emek veren tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kekil Şimşek, Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği’nin ise faaliyetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi. 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku