Mustafakemalpaşa Haberleri:
Mustafakemalpaşa 'Yaşama Katılıyor'
Toplantıda konuşan proje koordinatörü Ceylan Usul, Ocak ayından beri sürdürülen saha çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
2013 yılından itibaren hazırlanmaya başlanan projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'na sunularak iki yılı bulan zorlu değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamladığını söyleyen Usul; " Şu anda projenin 9. ayındayız. Eylül ayı içerisinde 200 öğrenciye mesleki eğitim rehberliği yapılacak. 20 öğrenciye ise tiyatro eğitimi vereceğiz. Ayrıca at arabası sahibi olan 25 Roman vatandaşa ehliyet alınacak. Proje ile engellilerden kadınlara, işsizlerden çocuklara ve Roman vatandaşlara kadar dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu, istihdamın artırılmasını ve piyasadaki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz. Çalışmalarımızı destekleyen başta Belediye Başkanımız ve kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
 
'Her insana dokunacağız'
 
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise 'Yaşama Katılıyorum Projesi'nin Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi (ISEDP) Hibe Programı'na sunulan 2 bin 225 proje arasından öne çıkarak hibesi onaylanan 145 proje arasına girmeyi başardığını belirtti.
Bugüne kadar; kişisel gelişim, bilinçlendirme, anne-çocuk seminerleri, inceleme ziyaretleri, müzik akademisi, girişimcilik ve iş adamlarına eğitim gibi bir çok çalışmayla 1675 kişiye ulaşıldığını dile getiren Başkan Kurtulan; "  Bugüne kadar AB destekli 4 projeyi hayata geçirmiştik. Bu proje ile dezavantajlı kişilerin bilinçlenme ve kamusal hizmetlere erişimini arttırmayı amaçlıyoruz. Ortak yaşam kültürünü koruyarak insanların hayatında olumlu bir değişime katkı vermeyi istiyoruz. Paydaşlarımızla birlikte halkımız için faydalı bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
Dezavantajlı gruplarla ilgilenmenin bir inanç ve insanlık vazifesi olduğunu kaydeden Kaymakam Mustafa Masatlı da konuşmasında her kesimin bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.
Kaymakam Masatlı; " İnsanlarımız aynı şartlarda dünyaya gelmiyor. Toplumda bir şekilde ötelenmiş insanlara yardım etmemiz gerekir. Tüm kurumlarımızla birlikte bu konuda ortak bir hassasiyetimiz var" dedi.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108