Mustafakemalpaşa Haberleri:
Mustafakemalpaşa OSB ile büyüyecek

Başkan Sadi Kurtulan, MKPOSB yönetimi ve yatırımcılarla kahvaltıda bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Hande Otel’de düzenlenen kahvaltıya Başkan Kurtulan’ın yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, OSB Müdürü Alaattin Üçok, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Dırakman ve iş insanları katıldı. 
 
‘OSB bölgenin lokomotifi’
 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kuruluşunun 28. yılının kutlayan MKPOSB’nin istikrarlı bir büyüme süreci yaşadığını belirterek, hem yatırım hem de istihdam anlamında Mustafakemalpaşa’nın ekonomisine birçok artı değer kazandırdığını belirtti.
Mustafakemalpaşa’nın çevreye zarar vermeyen örnek bir OSB’ye sahip olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; “ 90’lı yıllarda OSB’yi kurmak için atılan adımlar bugünde büyüyerek sürüyor. Şimdi bin kişilik istihdam sağlayacak büyük bir yatırım için çalışmalar hızla devam ediyor. Her yatırımcı için güven ve istikrar önemlidir. Devletimiz bu anlamda yatırımcıların önünü açıyor. Üretmeden bir ülkenin kalkınması mümkün değil. Birlikteliğimizi enerjiye döndürdüğümüz sürece geleceğimiz daha parlak olacaktır. Kuruluşundan bugüne OSB’ye hizmeti olanlara sonsuz teşekkür  ediyorum ” dedi.
 
‘Gelişen ve değişen şehir’
 
Mustafakemalpaşa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sosyal yaşamdan altyapıya kadar gelişen ve değişen bir şehir olduklarını dile getirdi.
Başkan Kurtulan; “ Gençlik Merkezi’nin ikinci etap ihalesi yapılıyor. Bu kompleks, sporun ve kültürün buluşma merkezi olacak. Altyapı ile birlikte su iletim hatları da bir bir elden geçiriliyor. Su rezervini arttıran yeni su depoları hazırlanıyor, Bostandere ve Söğütalan’dan yeni su kaynakları bu rezerve dâhil ediliyor.  Katı Atık Tesisi faaliyete başladı. Mustafakemalpaşa’da bir ilk olacak Atık Arıtma Tesisi de gün sayıyor. En büyük sorunumuz olan altyapı içinde Büyükşehir ile birlikte harekete geçiriyoruz. Avrupa Yatım Bankası’ndan alınacak olan 150 milyon TL’lik kredi üç ilçenin altyapısına harcanacak. Mustafakemalpaşa olarak 50 milyon TL’lik bir yatırımla bu işe başlayacağız. Ulaşım anlamında 3. köprünün imalatına başlandı. Merkezde yeni otoparkları da hizmete alacağız. Hayvancılık ve süt üretimi de Mustafakemalpaşa'nın bir gerçeğidir. Özellikle et entegre tesislerinin sayısı artıyor. Devrettiğimiz belediye mezbahası modern bir et entegre tesisine dönüştü. Özel teşebbüste bu alanda yeni yatırımlara imza atıyor. Mustafakemalpaşa'da kim hayvan yetiştiriyorsa müşterisi artık burada olacak. Şimdi sıra Hayvan Pazarı'na geldi. Yalıntaş'ta konuşlanacak olan hayvan pazarının inşaatı hızla devam ediyor. 30 dönümlük bu alanda alıcı ve satıcı daha yakınlaşacak. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ekmeğimizi büyüteceğiz ” dedi.
MKPOSB Başkanı Levent Kalın ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a OSB’nin gönüllü bir yardımcısı olarak teşekkür etti.
Kalın; “ Bölgemiz, tahsis edilen alanların yatırıma dönüşmesiyle daha da büyüyecek ” dedi.
 
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108