Mustafakemalpaşa Haberleri:
Mustafakemalpaşa'da 15 Temmuz Destanı!
Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Adnan Menderes Meydanı'nda gerçekleştirilen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliğine; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Er, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Etkinliklerin ikinci akşamı, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tankların önüne yatarak direnişin sembolü olarak tanıdığı Metin Doğan'ın söyleşisi ile başladı.
15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatan Doğan, askeri darbe girişiminin haberini alır almaz kendini sokağa attığını, motosikletli birini durdurarak Atatürk Havalimanı'na gittiğini daha sonra ise tankın hareket etmesini engellemek için önüne yattığını söyledi.
Gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyleyen Metin Doğan; " Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da milli seferberlik çağrısı yapmıştı, bende üzerime düşeni yaptım. Halkımız darbeye güçlü bir iradeyle karşı durmuştur. Terörün amacı bizleri umutsuzluğa düşürmek. Türkiye bu oyuna gelmeyecek" dedi.
Programda daha sonra tiyatro sanatçısı ve aktör Ahmet Yenilmez izleyicilerle buluştu.
Yaren poşusu ile sahne alan usta oyuncu, '1915'ten 15 Temmuz'a' adlı tek kişilik oyunu ile duygu dolu anlar yaşattı.
Oyunun sonunda izleyiciler arasındaki iki asker annesini yanına alan Ahmet Yenilmez,
15 Temmuz'u dünyaya verilmiş bir ders olarak betimlerken Türk milletinin darbeye karşı gösterdiği duruşun örnek olduğunu kaydetti.
Programın ardından Ahmet Yenilmez ve Metin Doğan'a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 15 Temmuz'u hafta sonuna kadar her akşam yapılacak etkinliklerle anmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku